{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe laat ik mijn baby wennen aan bijvoeding?

Hoe laat ik mijn baby wennen aan bijvoeding? Begin met het geven van wat vast voedsel naast de borstvoeding. Heb je twijfels? Lees meer!....

Afbeelding blog 'Hoe laat ik mijn baby wennen aan bijvoeding?' Achtergrond blur afbeelding
Bij baby’s dient de voeding ten minste na 4 maanden gevarieerd worden. Je baby is dan in volle groei. Als je merkt dat je baby er klaar voor is, begin dan met het geven van een gevarieerde voeding! Twijfel je ergens over? Raadpleeg dan je kinderarts of met de Hipp voedingexperts. HiPP opvolgmelk HiPP heeft met HiPP 2 ComBIOtic® een nieuwe melkvoeding ontwikkeld. Deze is precies afgestemd op de benodigde voedingsstoffen van je baby op zijn respectievelijke leeftijd. Zo zitten hier belangrijke vezels in, deze belangrijke vezels ondersteunen een gezonde darmflora, natuurlijke melkzuurbacteriën, Omega-3 en biologische melk. Deze melk bevat uitsluitend lactose. De melk is gemakkelijk verteerbaar en afgestemd op de specifieke voedingsbehoeften van baby's. Dit product bevat ook geen gluten en is uiteraard geheel natuurlijk.

Bijvoeding

Bijvoeden kun je stap voor stap doen. Begin met het geven van vaste voeding naast de borstvoeding (of opvolgmelk). Zo vervang je in de loop van de maanden geleidelijk de borstvoeding. Probeer steeds wat meer vast voedsel te geven zoals wat groente of fruit. Het belangrijkste is om die stap beetje bij beetje te realiseren, zonder je kind te irriteren. Probeer te beginnen met de kleinste maaltijd te schrappen, en dit te vervangen door het vaste voedsel. Je kan je baby tegelijkertijd laten wennen aan het eten met een lepel. Het middageten Begin bij het middageten. Je kunt 4 tot 6 lepels groentepuree aan je baby te eten te geven om te wennen. Daarna kan je baby zich zoals gewoonlijk verder verzadigen met borstvoeding of flesje. Verhoog de hoeveelheid groenten elke dag met enkele lepels. Als je baby niet meteen de groenten wil opeten, wees dan geduldig. Probeer de volgende dagen opnieuw. Je baby moet er nog even aan wennen en zal vanzelf willen proeven. Voeg wat meer groente toe aan het menu als je baby wat meer gewend is geraakt. Zoals bijvoorbeeld aardappelen met het potje Worteltjes Aardappelen van HiPP. Als je baby al die voedingen goed oppakt, kun je naar de volgende fase gaan en voor een volledig menu met bijvoorbeeld vlees kiezen. Vanaf het moment dat je baby tijdens de middag een volledig potje met vlees eet, kunt je de borstvoeding of flesje ‘s middags schrappen. Voor een lekker hapje voor na het middageten is een overheerlijke potje met moes van biologisch fruit erg geschikt. Dit is licht verteerbaar en is goed voor de inname van vitamine C. Zo wordt het ijzer uit de vleesmaaltijd beter opgenomen. Als je baby het middagmenu aankan, raden wij aan om je baby rond 16:00 uur nog wat fruit te geven naast de borst- of flesvoeding. Het avondeten Vervolgens kan je de borst- of flesvoeding in de avond aanvullen met vast voedsel zoals groenten en fruit. Geef je kleine een potje van HiPP, zoals “Mijn Avondmaaltijd”. Dat zijn vegetarische recepten op basis van groenten en biologische zetmeelhoudende stoffen. Zo houdt je baby het verzadigde gevoel tijdens het slapen gaan. En dit zorgt voor een goede nachtrust. Als je kind de nieuwe voeding, bijvoorbeeld een nieuw soort fruit of groente, niet onmiddellijk wil eten, verplicht je kind dan niks, maar probeer enkele dagen later opnieuw. Uit ervaring blijkt dat baby’s een nieuw gerecht eerst 8 of zelfs 10 keer moeten proberen voordat ze het lekker vinden. Zodra je kind aan het product gewend is, zal je kind het daarna zonder problemen opeten. Uiteraard is alle bovenstaande informatie slechts een advies. Voor vragen of advies? Bel gerust met de voedingsspecialisten van HiPP voor advies op maat!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je