{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hmmm oliebollen

PLUS heeft lekkere tips en recepten!

Afbeelding blog 'Hmmm oliebollen'

Bij nieuwjaarsviering horen oliebollen. Helemaal leuk om samen met de kids te gaan maken. Ga jij voor de klassieke variant met poedersuiker of wil je iets bijzonders op tafel zetten? Wij geven je hier speciale suggesties. Hieronder staat een lekker klassiek recept, want die willen we jullie uiteraard niet onthouden. Alvast een heerlijke jaarwisseling!

De klassieker

Klik voor het recept hier. Verwarm 500 milliliter melk tot lauwwarm. Meng 100 ml van de lauwwarme melk met de gist en suiker en laat even staan. Meng de bloem met een snufje zout in een ruime kom en maak in het midden een kuiltje. Voeg al kloppend met een mixer met deeghaken het gistmengsel, de rest van de melk, het ei en eventueel citroenrasp toe en klop tot een glad beslag. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het beslag op een warme plaats circa 1 uur rijzen of tot het volume verdubbeld is.

Verhit de olie tot 180°C. Doop steeds 2 eetlepels of een ijsboltang in de olie. Schep er beslag mee uit de kom en laat in de pan met olie glijden. Bak maximaal 4-6 oliebollen tegelijk in 4-5 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege met een schuimspaan om.

Eet smakelijk!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je