{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hij kan de pot op! ;)

Het eerste plasje op een potje is een feit! We wilden eigenlijk alleen even testen hoe dat potje zat...

Afbeelding blog 'Hij kan de pot op!  ;)' Achtergrond blur afbeelding

Deze zag ik dus niet aan komen! Mijn vriend was even met de kleine man aan het spelen. Ik kwam er ook bij en bedacht me dat ik wel even wilde testen hoe dat nieuwe potje die we voor de kerst gekregen hebben zat. Het is het potje dat ik op de foto hier bij de blog heb staan. Dus ik pak het potje erbij en zet ons mannetje met kleertjes en al erop. Ik had het niet verwacht, maar ik ben zeer tevreden over de pasvorm en hoe stabiel ons mannejte hierop zitten kan. Oke dan, ik ben klaar voor de strijd naar de zindelijkheid! Mijn vriend stelde voor om eens te proberen om hem er 'echt' op te zetten, dus zonder luier. Ik was van plan om dit te doen vanaf zijn eerste verjaardag, maar ach het kan ook geen kwaad om dit een paar dagen eerder te doen natuurlijk. Ik moet zowiezo leren om dingen niet te strak te willen plannen, dus vooruit. Zo gezegd zo gedaan. Wij doen zijn broekje uit, luier uit en hup op de pot. Ons mannetje vond het wel prima. Zolang hij wat in zijn handen heeft om mee te spelen blijft hij rustig zitten. Maar opeens wou hij op staan. Ik vraag nog aan mijn vriend; er zit zeker nog niks in? Hij zegt nee, dan hadden we het wel gehoord. Maar wat zagen we toen ons mannetje ervan af was? Ja hoor! Hij heeft een plasje gedaan! Zijn eerste plasje in het potje is een feit! We hebben hem een luid applaus gegeven en de hemel in geprezen! De kans is wel heel groot dat dit gewoon toeval was natuurlijk, maar oh wat voelde ik me trots op ons mannetje! En wat een goede motivatie om vanaf vandaag wel gewoon de pot in ons dagelijkse routine te introduceren. Ik heb natuurlijk gelijk mijn moeder gebeld om te vertellen wat een succes haar kadootje was. Ook maken we morgen meteen een foto van ons mannetje op zijn potje, zodat ik die kan plaatsen in zijn boekje dat ik aan het maken ben met alle hoogtepunten van zijn 1e jaar. Het zal zeker nog wel een tijdje duren voordat hij alle plasjes en poepjes op zijn potje zal doen en misschien doet hij het voorlopig eerst niet weer, maar deze mijlpaal kunnen we in ieder geval weer noteren. En zo trots als dat ik op hem ben moest ik natuurlijk wel een blog schrijven om dit succes met jullie te delen :D

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je