Snap
  • Baby

Hij is bijna te dik ???!!!!

Nu is het alweer een klein maandje geleden dat ik het commentaar kreeg, maar toch wilde ik het even delen om te zien of er nog meer mama`s zijn die dit is overkomen.

Begin december moest ik met ons kleine ventje weer op het consultatiebureau komen. Hij was toen net 4 maanden oud.

Daar aangekomen mocht ik hem uitkleden en werd hij gemeten en gewogen. Hij was nu 64 cm lang daar was nog niets mis mee.

En toen kwam het wegen. Ik wist al dat hij over de 8 kilo zou gaan en ja hoor meneertje woog 8150 gr. "Nou dat mag nog net, hij is bijna te dik" zei de consultatie verpleegster. Ik heb maar braaf mijn mondje dicht gehouden, maar er ging van alles door mijn hoofd.

Hoe kan een baby nou te dik zijn. Hij krijgt alleen borstvoeding en ik was net begon met een fruithapje. Als hij nou vol gestopt werd met koekjes oid a la, maar niets is daar van waar.

Ik kan er toch niets aan doen dat mijn borstvoeding zo vol is als slagroom haha. En dan nog wat hadden ze er aan willen doen? Hem op een dieet zetten???

Ik vond de opmerking zo stom een baby hoort in mijn ogen dik te zijn, met overal van die heerlijk vetrolletjes , net een klein michelinmannetje.

10 jaar geleden

Niet aan doen dat je borstvoeding zo rijk is kun jij ook niets aan doen. Mijn kereltje is ondertussen al weer anderhalf geweest en drinkt nog steeds borstvoeding. Hij zit nu nog steeds boven aan in de groeicurve maar ook qua lengte de meesten schatten hem dan ook al twee. Je hebt gewoon een lekker vreetzakje. Je stopt hem niet vol met kunstmatige voeding dus maak je niet druk. hij doet het gewoon super. en niet elk kindje past in de curve qua groei

10 jaar geleden

Hallo, mijn zoontje was met 2,5 maand al 7 kilo. Bij de geboorte woog hij 2920. Ik durf ook niet naar het consultatiebureau want ik weet wat ze gaan zeggen. Ik geef borstvoeding en zit nu op 6 a 7 voedingen per dag. Hij is nu bijna drie maanden. Ik maak mij wel zorgen. Maar ik weet niet wat ik moet doen om hem af telaten vallen behalve minder voeden. Ik heb alleen het idee dat mijn melk heel rijk is (hij is vanaf de geboorte geen gram afgevallen, alleen maar aangekomen. Dat schijnt vrji uniek te zijn). Hij is inmiddels ook al 64 centimeter lang.

10 jaar geleden

Mijn zoontje woog bij de geboorte 4710 gram. Inmiddels is hij bijna 3 maanden en ik ben gisteren op het cb geweest: 6900 gram. De vorige keer (met 2 maanden) was ik bij de cb-verpleegkundige en die begon al meteen dat ik echt niet meer (kunst)voeding mocht geven totdat hij 4 maanden was en dat ik voorlopig nog niet moest denken aan bijvoeding totdat hij 6 maanden was. Gelukkig had ik deze keer een afspraak bij de cb-arts. Die zag geen probleem. Mijn advies: volg je gevoel. Jij kent je kind het beste en niet ieder kind ontwikkelt zich volgens het boekje.

11 jaar geleden

Je kan je kind nooit teveel geven met borstvoeding. Het consultatiebureau is eigenlijk niet zo pro borstvoeding als ze zich doen voorkomen. Zolang je kind tevreden is zou ik me sowieso niks aantrekken van het cb, je bent daar eigenlijk gewoon een nummer. Je zou eens kunnen kijken op borstvoeding.com daar kun je steeds de metingen invullen en kun je de groei volgen met de grafieken voor borstgevoede kinderen, het cb gebruikt namelijk die voor kunstgevoede kinderen.