{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hiep hiep Obesitas!!

Fruit? Nee toch!?

Afbeelding blog 'Hiep hiep Obesitas!!'

'Hiep hiep hoera! De kleine is jarig! Wat zal ik toch eens gaan maken om te trakteren?' Las ik op een social media pagina. Ik dacht leuk ik lees even mee. Altijd handig om alvast ideetjes op te doen. Nou toen ik de reacties las pleurde ik zowat van mijn stoel. Er schreef iemand; Fruit is altijd goed, maar ja sommige kinderen zijn allergisch voor fruit.

What the.. ? Allergisch voor fruit? Ik heb van een hoop allergieen gehoord maar van fruit nog nooit. Deze gedachte plaatste ik op mijn eigen social media en de reacties die ik kreeg waren beamend- ja hoor fruitallergie, heel normaal. Fruitallergie is anno 2013 heel normaal??

Nou Ik zal jullie even helpen. 1 tot 3% van alle kinderen heeft een fruitallergie. Dat betekent dat in een klas van 20 kinderen 0,2 tot 0,6 kind daar last van heeft. Meestal gaat het niet om een allergie maar om een intolerantie. Bij een allergie reageer je al bij een hele kleine hoeveelheid. Denk aan serieuze reacties van je lichaam zoals zwellingen, blaren, verstikking en shock. Intolerantie treed op bij inname van een grote hoeveelheid.

Ik denk dus dat eigenlijk het laatste wordt bedoeld. En hoe komt dit lieve mensen?? Kinderen worden intolerant voor fruit omdat moeders anno 2013 hun jonge kind volproppen met cakepops, chips en patat, want ja sommige kinderen zijn allergisch voor fruit...

Tags: #Baby, #Voeding, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je