{{ message.message }}
{{ button.text }}

Heupjes deel 3

De uitslag van de foto is binnen.

Afbeelding blog 'Heupjes deel 3' Achtergrond blur afbeelding

2 tot 3 werkdagen nadat de foto gemaakt is, kon ik de huisarts bellen voor de uitslag. Maandag dus gebeld. De uitslag kon opgehaald worden door de huisarts maar dat had ze nog niet gedaan. Ze werkt niet op maandag. Ik mocht dinsdagmiddag weer bellen. Vandaag dus gebeld.

Er is een lichte asymmetrie gevonden. Ik vroeg de assistente door wat er verder stond en ze zei iets over 26 en 28 graden maar dat ze verder niet wist wat dat inhield dus er niets over kon zeggen. Wel kon ik de terugkoppelingen van radioloog aan huisarts komen ophalen. Mailen kon niet, want dat was geen beveiligde lijn. Leve de AVG... zelfs als ik zeg dat dat akkoord is, doen ze het niet.

Advies was ook verwijzing naar de orthopedisch chirurg.

Met die verzengende hitte dus maar op tijd naar huis gegaan (kantoor van 34 graden is toch niet in te werken) en de brief opgehaald. Gauw doorgelezen en de afwijkingen lijken in mijn leken ook redelijk mild. Opvallend vond ik wel dat met name links afwijkt terwijl hij juist rechts niet goed gebruikt.

Ik heb natuurlijk zelf eea zitten Googlen over die graden. Met zijn leeftijd zou hij maximaal 25 graden mogen hebben en 26 en 28 is dus te hoog. Er waren nog wat kleine dingetjes. Ivm de afwijkende en vertraagde motoriek en de familiaire belasting, adviseert dus ook de radioloog ‘zekerheidshalve’ verwijzing.

In ons ziekenhuis is geen specifieke afdeling kinderorthopedie. Er is wel een kinderorthopeed. Een ziekenhuis tussen onszelf en m’n ouders in, heeft wel zo’n hele afdeling. Ik heb gevraagd om daar heen verwezen te worden. Als hij ‘gewoon’ met 4 maanden een spreidbroekje had moeten hebben, was ik rustig hier gebleven. Dat is haast lopendebandwerk voor ze. Maar hij is juist zo’n twijfelgeval dus nemen we liever het zekere voor het onzekere.

Morgen even bellen met het betreffende ziekenhuis wanneer we daar terecht kunnen en of ze de foto’s en evt de echo van 3 maanden ook willen. En dan de huisarts aangeven dat ze die opvragen bij ziekenhuis hier en andere ziekenhuis doen. Want van Zh naar Zh schijnt dat altijd gedoe te zijn. Voorlopig is deze regeltante dus nog wel even bezig...

Vanavond had ik dan ook hoofdpijn. Spanningshoofdpijn. Ik kan nl niet zo goed tegen de onzekerheid dat ik nog niet weet hoe het verder gaat. Geen tractie, lijkt me, maar misschien wel een spreider of gipsbroek of toch enkel fysiotherapie. We gaan het zien!

Wordt vast vervolgd...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je