Snap
  • Baby

Het werkt echt!

Ken je die tell sell reclames nog? Nagesynchroniseerde filmpjes met Amerikaand accent. De gevleugelde uitspraak was: het werkt echt!

Daar moest ik vanmiddag aan denken toen ik mijn dochter vanmiddag op bed had gelegd. 

Eigenlijk sliep ze vanaf vier weken voorbeeldig. Ze sliep door en viel zelf in slaap. Maar ja, dan wordt ze ziek, heeft een sprongetje en ze kreeg tandjes.  Allemaal dingen waardoor ze slechter sliep. 

We hebben al eerder een soort van slaaptraining gedaan maar dan op ons eigen manier.  Het werkte en ze sliep weer goed. Maar toen kwamen er weer tandjes en dan ga je toch weer vervallen in je oude patroon. 

Ik las een tijdje terug de blog van laura over zelf leren inslapen.  Ik liet het aan mijn man lezen en we besloten het te gaan proberen. We na de feestdagen als ze lekker in haar eigen bedje lag en een normaal ritme heeft. Dus gisteren legde ik haar in bed en begon vol goede moed. Maar mevrouw begon meteen te huilen en weigerde haar speen. Nou ja toch maar weg gegaan. Eerste keer 3 minuten de tweede keer vijf en daarna steeds zeven. Ik werd er moedeloos van. Steeds als ik binnen kwam stond of zat ze rechtop snot over haar hele gezicht en de speen vakkundig achter het bed gedeponeerd.  Maar ik was uitgerust en niet van plan om op te geven. Uiteindelijk ben ik acht keer naar boven gegaan toen ze opgaf. 

'S nachts is ze nog een keer wakker geworden en sliep ze na drie keer terug gaan. En vanochtend hoefde ik maar één keer te gaan kijken. 

Nu was het middagslaapje aan de beurt.  En direct ging ze weer huilen toen ze in bed moest. Na 5 minuten gaan kijken en ze ging weer huilen toen ik weg liep. Na 5 minuten heeft ze opgegeven en sliep ze. Het lijkt dus nu al te werken! En bijkomend voordeel is dat ze door haar opstandigheid haar speen weigert. Misschien een goed moment om haar gelijk te laten wennen aan het slapen zonder speen? 

8 jaar geleden

That hits the target dead cetenr! Great answer!

9 jaar geleden

Ja het gaat steeds beter met af en toe een terugval. Gisteravond moesten we wel een keer terug maar die avond ervoor ging ze rustig liggen en heb ik haar niet meer gehoord. Het is alleen zo dat ze wel weet wanneer ze naar bed moet als haar slaapzak aangaat en dan is het huilen. Maar we proberen het nu leuk te maken door een verhaaltje voor te lezen. Maar ik ben al heel blij met de resultaten tot nu toe en dat ze gewoon weer doorslaapt. Dat we dan een keer terug moeten neem ik op de koop toe.

9 jaar geleden

Super dat het zo goed werkt!! :) Ik ben er ook zo onwijs blij mee!