Snap
  • Baby
  • kerststress
  • kerst2020
  • firstchristmas

- Het verdwenen kerstkleed -

Kerst 2020. Vandaag is het 3e kerstdag. Andere jaren had ik nu een gigantische kater, geen stem meer over en voelde ik mezelf hondsberoerd na 3 avonden flink opstap gaan. Dat is dit jaar wel anders. In de eerste plaats ben ik natuurlijk moeder geworden dus 3 dagen stappen was het dit jaar ook niet geworden en in de tweede plaats gooide corona dit jaar flink wat roet in het eten.

Toch hebben we een gezellige kerst gehad. Kerst zou kerst niet zijn zonder een flinke portie kerststress, spelletjes die (net iets tè) competitief worden waardoor je afvraagt hoelang het nog duurt voordat het spelbord de lucht in vliegt, een aangebrand varkenshaasjes en een verdwenen kerstkleed. Als je dan net zo'n stresskip bent als ik, kan een mentalbreakdown midden in de keuken ook niet missen met kerst. Na nog 2 last-minute bezoekjes op 2e kerstdag naar de supermarkt ben ik toch ontzettend blij dat de winkels open zijn met kerst.

Kerstavond hebben we niet veel gedaan, een goede schotel kebab gehaald (goed kerstdiner 🤭) en toen ief te bed lag nog wat spelletjes gespeeld met zijn 2e. Ik wist dat de komende dagen druk zat ging worden dus wilde nog even de rust bewaren, zeker voor ief.

1e kerstdag was bij de schoonfamilie, hier werden we flink overladen met cadeautjes en eten genoeg voor een weeshuis. Ief deed het super goed, ze was gewoon mee in de kinderwagen. Af en toe een keertje knuffelen, wat lopen met de kinderwagen, twee poepbroeken en n flesje en we konden weer naar huis. Ze sliep gewoon lief tussendoor en ze heeft ook totaal geen last gehad van het geluid. Dat krijg je als je twee drukke honden in huis hebt, ze is wel gewend aan wat herrie. Overdag hadden we nog even geknutseld met ief voor de eerste keer, want we hadden het natuurlijk nog niet druk genoeg. 🤪

2e kerstdag had ik zelf een kerstdiner gemaakt voor mijn kant van familie. Alweer eten voor een heel weeshuis, en degene die mij een beetje kennen weten natuurlijk ook dat ik weer veel te veel in huis had gehaald. Vandaag dus een combinatie van noodles, wat restjes varkenshaas, een overgebleven garnalencocktail, n zak chips en straks nog even de frietpan aan #fitmom. Nou merkte je toch wel dat ze wat onrustiger was en savonds was ze er ook wel echt klaar mee. Maarja dat vind ik ook niet gek, zon kindje krijgt toch ook wel heel veel prikkels mee op zo'n dagen. Ik had mezelf er dan ook al helemaal op voorbereid dat we vandaag een huildagje zouden hebben maar niets is minder waar, we vergeten vandaag gewoon af en toe dat we een kind hebben zo rustig en moe is ze. Zal ze wel van mama hebben dan, hoe mama er vandaag bij loopt.. Walking dead is er niks bij. 😉

En nee, het kerstkleed is nog steeds niet terrecht.