{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het valt te proberen...

Na 5 miskramen besluit ik voor een second opinion te gaan

Afbeelding blog 'Het valt te proberen...' Achtergrond blur afbeelding

Wanneer we er klaar voor zijn, mogen we direct door naar het ziekenhuis. Wegens PCOS zal het zwanger worden lastig kunnen zijn en in een cyclus van 8 maanden zal er weinig gebeuren.

Ronde 1: Clomid.
Zwanger! De dag na de positieve test, blijkt dat het helaas weer niet zo mag zijn.
Iedere maand extra hormonen betekent met de deuren slaan, schelden, moe zijn en niets meer willen. Naast dat de hormonen mij krankzinnig maken, krijg ik in totaal 5 miskramen. Ik zit er doorheen.

2.5 jaar hulp uit het ziekenhuis, diverse bloedonderzoeken, 5 miskramen en toch sta ik met lege handen. 
Volgens onze fertiliteitsarts is het domme pech. We moeten het gewoon blijven proberen, want er is niet te vinden in ons bloed, wat de miskramen kan verklaren. Het zwanger worden is niet per se heel moeilijk, het zwanger blijven des te moeilijker. 

Ik heb de hoop bijna opgegeven. Diverse facebookgroepen struin ik door naar meer informatie. Wie heeft er hetzelfde meegemaakt? Wie heeft er tips? Waarom lukt het nou niet?
Er wordt geadviseerd om naar Duitsland te gaan, maar de wachttijd is lang. Geduld is niet mijn sterkste kant, en daarom besluit ik ook voor een second opinion in het UMC Utrecht te gaan.

Echo's en DNAonderzoek, maar er is echt geen verklaring te vinden. De arts zegt dat er geëxperimenteerd wordt met bloedverdunners. Het is niet bewezen dat het helpt en we mogen zelf beslissen of we dit willen.

Op de terugweg naar huis is mijn besluit al genomen. Dit moet ik proberen. 


Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je