Snap
  • Baby
  • Gezond

Het traphekjes dilemma – Help!

Waar en wanneer plaats je nou precies een traphekje? Gekke vraag misschien, maar ik twijfel. Heb jij traphekjes in huis en heb je tips?

Sinds dochterlief de hele dag haar looptechnieken aan het oefenen is dwalen mijn gedachten steeds vaker richting de traphekjes. In mijn gedachten zie ik haar in slow motion al van de trap af stuiteren. Alleen die gedachten al, bah! Nu heb ik er tijdens mijn zwangerschap al één van mijn buurvrouw gekregen (super lief!), maar ik heb er vast nog meer nodig.

Nu loop ik alleen tegen een aantal vragen aan…

Wanneer plaats je de traphekjes?

Vanaf welk moment installeerde jij je de traphekjes? Deed je dat pas toen je kindje echt zelfstandig kon lopen of al eerder? Wanneer heb jij besloten dat het tijd was voor traphekjes?

Op welke plek installeer je een traphekje?

En dan misschien een hele gekke of domme vraag…maar waar installeer je er een? Alleen boven aan de trap, of ook eentje onder? Onze trap van de begaande grond naar de eerste etage heeft beneden een gang waar verder geen toilet of andere ruimtes aan zitten. Deze deur is (bijna) altijd gesloten zodat dochterlief niet de gang in kan kruipen. Hier zou er dan in principe geen hoeven, toch (zolang de deur dicht blijft uiteraard).

Bovenaan de trap natuurlijk wel, op de overloop. Haar slaapkamerdeur is gelijk naast de trap, twee stappen en je ligt beneden…dus daar moet er sowieso eentje komen. Op zolder hebben we een voorzolder waar ik de was doe samen met dochterlief (zij kijkt mee…ik doe niet aan kinderarbeid, hihi). Daar moet er dan ook eentje komen. Maar op de overloop op de eerste etage onderaan de trap naar de zolder…zou ik er daar dan ook een moeten plaatsen zodat ze niet naar boven klimt?

Hoe hebben jullie dit aangepakt?

Welk merk traphekje heb je in huis en ben je daar tevreden over? Heb je nog tips waar ik op moet letten bij het aanschaffen van een traphekje? Alle tips zijn welkom! Alvast super bedankt!

8 jaar geleden

Dan lijkt me dat ook overbodig inderdaad.

8 jaar geleden

man, hoe eng is dat als ze van de trap af sjezen met hekje en al....pfff

8 jaar geleden

Ps de zolder komt hij nooit. Gebruiken we nu nog alleen voor opslag dus daar geen hekje

8 jaar geleden

Wij hebben alleen op de overloop een traphekje. Dus voor naar beneden en voor naar de zolder. Beneden geen hekje. Er zit nog een deur tussen de woonkamer en de gang die hij nog niet open kan. Het zijn vrij hoge deuren met de klink hoog dus duurt nog wel even voor hij er bij kan. Verder is de deur naar de gang altijd dicht. Zat wel te bedenken omdat de tweede op komst is en Lars straks wel misschien bij de klink kan hij de deur dus niet achter zijn billen dicht gaat doen. Maar dan moeten we de klink maar naar boven zetten. Wij hebben ook wat georiënteerd voordat we echt over gegaan zijn tot aankoop. Niet alles is mogelijk bij elke trap. Ik wilde zoiezo met 1 hand te open en vast geschroefd in de muur. Heb een verhaal gehoord bij een vriendin dat zoontje met hekje en al van boven naar beneden gegleden is ( is verder goed afgelopen) wij hebben uiteindelijk een traphekje van de babydump gekocht. En bevalt tot nu toe uitstekend. Hebben hem al meer dan een jaar. Toen Lars zich ging verplaatsen opgehangen. Het traphekje heet M218 wit art nr 3941. Kosten 35.10 per hekje