{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het telefoontje wat het hele verhaal bevestigde

Afbeelding blog 'Het telefoontje wat het hele verhaal bevestigde'

WoW wat een mooie lieve reacties. Ik ben voor mijn werk op alle vlakken getest, getoetst en beoordeeld en narcisme kwam niet naar voren uit de onderzoeken😉 had het misschien wel makkelijker gemaakt als het wel zo was. Ik ben diagnoseloos 😏... wel scherp 🙃
de chaos is misschien wel de emotie die mijn schoonmoeder bij mij oproept.... zal er op letten.. Thanks

ken je dat, smorgens nog even lekker in de ochtendjas genieten van je kleine man.... heerlijk alles op zijn gemakje, geen haast No stress. Dit zijn van die dagen waar ik volop van geniet.

de telefoon ging, een telefoonnummer wat ik niet ken.... lekker laten gaan het was mijn relaxt ochtend, gewoon even niets.... lekker genieten van mijn vrije dag... half uur later weer telefoon. Dan toch maar opnemen. aan de andere kant van de telefoon klinkt een vrouwen stem. Vriendelijk... duidelijk dialect uit het zuiden... dat is vanuit het hoge noorden echt een omschakeling.
ja je spreekt met ***** ik zit hier samen met ***** de oom van..... Aha.... anders gezegd de schoonzus en broer van mijn schoonmoeder. Dag ontspannen gevoel. Direct een soort van blokkade, boosheid een beetje van alles wat. Storen wij? Tja gekke vraag want als ik ja zeg is het klaar, maar zal ik nooit weten hoe en waarom ze belde.... het eerste wat in mij opkwam
was de vraag: hoe komen jullie aan mijn nummer.... ja dat stond op het geboortekaartje (stom had ik kunnen weten maar goed vergeten, hormonen).
om niet direct te gaan praten de vraag gesteld wat ik voor ze kon doen.... de dame aan de andere lijn begint met praten. Ze komen niet zo vaak deze kant op en als ze er zijn zien ze ons niet. Mijn man hebben ze al jaren niet gezien , afstand en druk leven.... het zijn keuzes. De man op de achtergrond begint te vertellen dat hij regelmatig bij zijn zuster komt. Dat ze dan daar hele dagen zijn en dat hij regelmatig over ons hoort. Er komt een lieve vriendelijke felicitatie nog voor de geboorte van onze zoon.... beetje ongemakkelijk maar vriendelijk terug gereageerd. Zo een accent uit het zuiden heeft toch wel wat liefs, vriendelijks. Heel wat anders dan onze boerse accent. De vrouw aan de andere kant van de lijn vertelt rustig dat zij en haar man besloten hebben mij te bellen. Ze horen dingen over mij en wilde dat graag bespreekbaar maken. Niet als bemiddeling maar omdat ze weten hoe mijn schoonmoeder is en ze zelf een oordeel willen vormen of hun verhaal wat ze
gehoord hebben wilde checken. Omdat ik de streken van mijn schoonmoeder door zie sinds kort heb ik ze uitgenodigd te vertellen wat ze wilde vertellen en ik in alle eerlijkheid zou reageren.
- oma mocht haar kleinkind niet zien (ze komt haar afspraken nooit na en is altijd welkom geweest)
- ik ben haar voorbij gereden terwijl zij op het station zou staan en wij haar op zouden halen (mijn man haalt haar altijd op)
- ze werd niet uitgenodigd met de kerst (ze wilde niet komen want ging juist naar haar broer die nu belde, blijkbaar was de daar niet)
- we steunde haar niet (nee we Horen altijd alles achteraf)
- ik heb haar zoon bij haar weggehaald waardoor hij nooit meer op visite komt (we hebben meerdere malen gevraagd of we langs mochten komen, maar het mag niet ivm
problemen thuis. Buiten dat hebben we haar nieuwe adres nooit ontvangen)
- we staan haar financieel niet bij. ( nee want niemand weet wat ze met haar geld doet en waar ze het voor nodig heeft)
- door mij zit ze financieel in de problemen (we hebben de geldstromen stopgezet die kant op, omdat ik niet werk om haar te onderhouden).
- ik zit achter het geld van mijn man aan (we hebben beide een goed salaris, totaal niet interessant, maar ik
hoef niet onderhouden te worden)
- ze houdt van haar kleinkinderen en doet alles voor ze( ze is 4 Keer geweest sinds die kleine er is... dus dat zal wel meevallen.)

ik heb de oom en tante van mijn man rustig uit proberen te leggen zoals boven beschreven hoe ik de wereld zag. Dat ik uit een warm gezin kom, ik familie belangrijk vind, dat een band tussen opa en oma belangrijk is en dat ik echt had gehoopt dat ze een rol zou pakken al was het maar minimaal. Gewoon af en toe langs komen, even en belletje hoe gaat het met oma’s kleine man... dat ze trots zou zijn op haar eigen zoon.... ondertussen kookte ik.... leugen leugens leugens....
op de vraag of mijn schoonmoeder negatief over haar broer sprak heb ik even en kort moment nagedacht. Gekozen voor een neutrale reactie. Ik heb aangegeven dat ik wel dingen gehoord heb, dat ik er nooit echt naar heb zitten luisteren en besloten heb nooit te worden zoals zij en dus zwijg.
stilte aan de andere kant .... dat begrijpen wij, er zal genoeg gezegd worden..
het gesprek heeft nog kort geduurd, gesproken over onze kleine man. Over de neefjes van mijn man(hun kinderen) en Hoe trots ze zijn dat mijn man zijn eigen wegens is gaan bewandelen.
het telefoon gesprek goed afgesloten.... ik ben boos.... boos op mijn schoonmoeder, trots op mezelf dat ik mij niet verlaagd heb tot haar niveau.... en nu?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je