Snap
  • Baby

Het slapen overdag voor baby's

Hoe en wanneer en waar leggen jullie jullie kindje overdag te slapen?

Hallo allemaal,

Mijn eerste blog.... Mijn lieve meisje is alweer 12 weken !! Wat gaat het snel allemaal hé !?

Nu mijn vraag; hoe doen jullie dat met slapen overdag? 

Ik vind het nogal moeilijk..... Na de fles duurt het soms even voordat het boertje komt dus ik kan haar niet meteen plat leggen, wil ze overigens ook niet Haha

Maar ik zit er dus mee dat je zoveel verschillends hoort en leest..... Ze moet ook kunnen spelen en dat wilt ze ook echt, maar dan valt ze in slaap in de box. In bedje moet het rustig zijn omdat het is voor te slapen en niet om te spelen....

Maar wanneer is dan het goede moment om haar in bedje te gaan leggen ?? Want ze zeggen ook dat je haar beste wakker in bedje kunt leggen.... En wat als ik nog boodschappen moet doen ?? Hoe doen jullie dat? Ik leg haar dan gewoon in de maxicosi en in de auto slaapt ze zo weer als ze al wakker word.... Opzicht sliep ze goed in de box, maar ze begint steeds korter te slapen dus de rust in bedje zal goed voor haar zijn denk Ik.... Maar hoe ga ik dit aanpakken?  

Als dit goed gaat wil ik haar ook 's nachts in haar bedje gaan leggen.... Nu slaapt ze nog in de wieg bij ons op de kamer. Dus dat word dan volgende stapje :)

In hoor graag jullie ervaringen !! :)

9 jaar geleden

Ik heb het op gevoel gedaan, in het begin sliep ze overdag in de box, na het eten wou ze ook vaak niet boeren maar viel wel in slaap dan legte ik haar gewoon lekker in de box, nu doe ik haar overdag af en toe in bedje, slaapt ze korter en begint te huilen, ik blijf dan even bij der als ze dan nog niet slaapt neem ik haar der gewoon weer uit. Het is soms een gehannes maar eerste 9 maanden geef ik toe aan wat zij wil. Ik heb de ook lekker op me kamer in de wieg gehad nu is ze 4 maand en te groot voor haar wieg dus slaapt ze lekker in haar bedje (slaapt snachts 7 uur . achtereen) wat ik ook deed toen ze iets kleiner was, een wandeling en viel ze in slaap liet ik haar lekker in de wagen liggen en ging lekker in de tuin zitten met der( nu beetje te koud helaas) ga vooral op je gevoel af, heel klein spelen ze nog niet veel in de box, anders als de kleine daar in slaap valt, haal je de speeltjes der uit. Succses

9 jaar geleden

Dankjewel voor de lieve reactie !! Ik doe het nu ook een beetje zo ja want ze sliep ook eerst overal nu nog wel, maar is heel weer wakker dus tijd voor het bedje is aangebroken ;) voor de nacht wacht ik nog eventjes.... Dan vind ik het fijn dat ze nog bij me ligt, maar is idd alleen mijn gevoel, want ze slaapt al 6 weken Door :D (Lucky me ) maar dat komt wel alles stap voor stap..... jij ook heel erg bedankt on ieder geval !!

9 jaar geleden

Heel erg bedankt !! Dit ga ik zeker aanhouden !! Vandaag is al 1x gelukt :D wel niet hele slaapje, maar ze is wat ziekjes dus ze werd wakker en moest heel erg huilen omdat haar neusje dicht zat :( Maar ja dit wel proberen te blijven doen en ook met ritueel :)

9 jaar geleden

Laat ik eerst maar eens zeggen wat elke niet zo nieuwe mama zegt; volg je gevoel, jij kent je kindje het beste. Elk kindje is anders, Andreas (nu 18 maanden) sliep in no time met wandelen in de wandelwagen voor boodschappen. Oke er zijn 2 winkelsgebieden redelijk dicht in de buurt. Ik legde hem dus in de wandelwagen en ik ging boodschappen doen en hij sliep. Ideaal. Omdat we in een eensgezinswoning wonen had ik mijn zoontje liever beneden en dat ging heel lang goed. Slapen in de box of de wandelwagen ging goed. Toen hij te lang werd lag hij veel in de box en als hij daar in slaap viel legde ik een deken over hem heen. Op een bepaald moment bleef hij langer achter elkaar wakker en kwam hij op 2 slaapjes overdag, toen ben ik over gegaan om hem boven in zijn bedje te leggen. Omdat de trap naar boven in de huiskamer is kan ik hem heel snel horen en natuurlijk keek ik ook heel vaak. Het maakte hem eigenlijk niet uit of hij nu in de wandelwagen, de buggy (tegenwoordig) blijft liggen als hij daar in slaap is gevalllen of niet. Eigenlijk wel, ik moet hem niet oppakken want dan is de kans groot dat hij wakker wordt en dan is het over met slapen. Van (harde) geluiden wordt Andreas niet zo snel wakker dus kon hij lang beneden slapen. Omdat hij boven wel gewoon naar bed ging om 's nachts te slapen wist hij dat dit echt een slaap plek was. Als je je goed kan bewegen (Andreas is gehaald met een keizesnede) en jij denkt dat jij en je dochter er aan toe zijn om overdag in het bedje te slapen is dat ok. Zorg dan wel met dit weer dat het lekker warm is ;). Het is met voeden, ook met de fles, trouwens wel handig om je kindje dicht bij je te hebben. Kun je teminste met een duf hoofd de klaar gezette fles of de borst geven. Wakker in bedje leggen is met het 's avonds naar bed gaan goed genoeg voor nu hoor. Maak een leuk slaap ritueel dat bij jullie past dan weet ze ook dat het tijd is voor de grote slaap. Overdag hebben wij geen ritueel maar 's avonds wel en zo gaat het goed. Als Andreas overdag op mijn arm in slaap valt leg ik hem gewoon in bed en als hij wakker wordt vertel ik hem dat hij zo in slaap gevallen is. Nogmaals doe wat past bij jullie als gezin en volg je gevoel.