{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het lijkt zo logisch dat biologisch...

Afbeelding blog 'Het lijkt zo logisch dat biologisch...'

Biologisch: “Niemand doet dat”, zei de producent. “Het kan niet”, zei de leverancier. Het was niet de eerste keer dat we dit hoorden. Maar sinds we toch aan het pionieren waren op het gebied van babyvoeding wilden we niet opgeven. En een aantal weken later stuitte ik in de Madaga-keuken op groene bananen. Ze waren biologisch, dat wel, net als de andere ingrediënten die er lagen, maar de kwaliteit was slecht. Baby’s en peuters leren genieten van eten dat goed voor ze is, dat was het idee. Koken zouden we biologisch doen. Wel zo logisch, dacht ik aan het begin van Madaga. Het ging alleen niet zo makkelijk.

 

Nadat ik de groene bananen had gezien, stond ik samen met 2 chagrijnige koks boven een pan met biologische doperwten. Na 2 uur waren ze nog steeds keihard! De leverancier zei: “Ik zei het toch”. Een kennis met een hoge functie in de retailbranche zei: “Haal je vinger eens over biologische producten in de supermarkt, daar ligt gewoon stof overheen, omdat het niet wordt verkocht”. En ik dacht aan een vrouw die ik had leren kennen tijdens een conferentie die vertelde: “Het hebben van een eigen bedrijf is chaos en anders durven zijn”. Nu begreep ik wat ze bedoelde.

We zijn uiteindelijk voor kwaliteit gegaan en kookten waar dat kon met biologische producten.  Eigenlijk hadden we best zo door kunnen gaan, want niemand twijfelde aan de kwaliteit van onze gerechten. De meeste ouders dachten zelfs al dat we helemaal biologisch waren. Maar ik vind dat als je staat voor goed eten voor kinderen, dat je ook moet staan voor een goed milieu, gezonde grond en blije kippen. Die biologische certificering was ik dus nog niet vergeten.

Een paar weken geleden had ik een spannend moment. Voor de tweede keer liep ik in onze keuken om biologische producten te proeven. En echt, het was heerlijk! Ook de doperwten! We hebben zoete kersen en sappige pruimen voor onze fruithapjes. De appels en peren smaken nu nog beter. En holy smokes de ananassen zijn fantastisch! Vanaf nu vind je op al onze gerechten het officiële SKAL bio-certificaat. Het blijft een heerlijk moment wanneer je als ondernemer een “Dat kan niet” kan veranderen in “Yes, we can!”.

Nu de volgende uitdaging nog: naar de schappen van biologische winkels! Zou je dat wat vinden?

Meer info? www.madaga.nl

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Voeding

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je