{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het leven op zijn kop...

Daar sta je dan... met knikkende knieën op de gang bij de gynaecoloog in het ziekenhuis. Alleen en nieuws waar je niks mee kunt. Ze hebben wat gevonden...

Afbeelding blog 'Het leven op zijn kop...'

Daar sta je dan... met knikkende knieën op de gang bij de gynaecoloog in het ziekenhuis. Alleen en nieuws waar je niks mee kunt. Ze hebben wat gevonden...

Ik zal jullie meenemen naar het begin. 16 september was na 4 jaar de tijd gekomen om de spiraal eruit te halen en te gaan voor baby nummer 2. Onze eerste heeft 3 jaar op zich laten wachten dus schrok ik nog niet van de eerste maanden ongesteldheid. Relax alles komt goed zei altijd nog een innerlijke stem in mij. We leven ons leven en onze kanjer van toen 3 jaar werd langzaam zelfstandig en werd 4jaar. 2 miskramen in dat jaar gehad, dus toch maar door naar de gynaecoloog. Hij kon ons helpen en daar begonnen de onderzoeken. Kreeg voor de tijd wel de mededeling als er uit de onderzoeken niks zouden komen we gewoon weer zelf moesten gaan proberen voor ze echt gingen ondersteunen. Met die insteek gingen we dan ook de onderzoeken in.

De onderzoeken hielden in, bloed prikken, cyclus controle dus op en neer richting het ziekenhuis, sperma test dus potje wegbrengen, en een samenlevingstest. Dus vrijen op moment dat hun het zeggen en dan een dag later een beetje wegnemen om te kijken of de zaadjes wel blijven leven in het slijm.
En daarna is het wachten op de uitslagen.

En daar zit je dan op de dag van de uitslagen op de gang, alleen te wachten tot je binnen geroepen wordt. Shit ze lopen nog uit ook. Maar dan wordt je binnen geroepen... je ziet een stagiaire naast je vaste gynaecoloog zitten. De gynaecoloog kijkt serieus, en het is normaal een vlotte leuke jonge vent. De gedachten die door me heen schieten zijn ohjee het is helemaal mis.
Hij begint te praten en verteld dat alles bij mijn partner goed is en dat ook de samenlevingstest goed was. De zaadjes blijven leven in mijn slijm. Gelukkig hoef ik mijn partner geen naar nieuws te brengen. Maar dan komt het nieuws. Helaas mevrouw we hebben bij u in uw bloed een afwijkende waarde gevonden, dit kan erop duiden dat uw eileider(s) of eierstok(ken) niet functioneren door een eventuele eerdere ontsteking of infectie. Om te kijken hoe het eruit ziet zullen we een kijk operatie uit moeten voeren.
Ik zal als een dom eendje voor me uit hebben gekeken, want ik wist even niet wat ik moest zeggen.

Ik wist hem nog te vragen wat dit precies inhield. Hij vertelde mij dat in het aller ergste geval het zo kon zijn dat de eileiders onherstelbaar beschadigd zijn en ze eruit moeten. Dat betekend dan dat er niet meer op een natuurlijke manier kinderen kunnen komen. Ik heb maar tegen hem gezegd dat ik dit eerst thuis moet laten bezinnen en moet overleggen voor we een beslissing nemen. Dit begreep hij volkomen en we plande een extra afspraak over 3 weken (1november) en ik kreeg extra informatie mee. Met deze informatie werd Ik weer de gang opgestuurd.

Daar sta je dan... met knikkende knieën op de gang bij de gynaecoloog in het ziekenhuis. Alleen en nieuws waar je niks mee kunt. Ze hebben wat gevonden...


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je