Snap
  • Baby
  • Voeding
  • Gezond

Het leed dat koemelkallergie heet.

Van een lieve rustige baby werd ons frummeltje ineens een krijsende en gillende baby..

Fébe begon steeds meer te spugen. Na een tijdje werd het duidelijk.. Reflux! Vervelend, veel kinderen hebben het en meestal is het na een jaar wel over. We kregen wat medicijnen en gingen verder met ons leven.

Fébe huilde steeds meer, het huilen ging over in krijsen, en het krijsen ging over in uren krijsen.
Waar ik eerst al niet tegen 10 minuten huilen kon, werd ik wel erg op de proef gesteld. 

s' Avonds ging het vaak beter dan overdag, maar overdag was ik de enige die voor Fébe zorgde.. Wat deed ik verkeerd? Wat deed ik s' avonds anders?

Toen ik het CB belde met de mededeling dat ze me NU moesten helpen omdat ik me echt geen raad meer wist. Zei ik tussen neus en lippen door dat ik zelf vroeger koemelkallergie had. 

Tadaaaa! Zie daar de oplossing!

Snel om een bus pepti (a 34 euro per bus) bij de aptoheek. Vol spanning klopte mijn hart toen de speen van de fles haar mondje in ging. Wat dronk ze rustig! Ik haalde bij wijze van test de fles uit haar mond en..  tadaaaa! Mevrouw was stil, ze huilde niet, keek hooguit vragend rond ik had tenslotte ook ineens de fles uit haar mond gehaald.

Wat was ik blij! Klaar met het gekrijs, gewoon een lieve baby die wacht tot ze haar boertje laat.

De volgende dag bleek ze ontzettend kramp te krijgen, maar op advies van een buurvrouw heb ik de fles niet meer gemaakt met gekookt water maar met mineraal water. Een beetje Johannesbroodpitmeel erbij om niet alsnog alles uit te spugen en onze lieve baby is terug!

Wat heeft mijn kleine meisje veel pijn gehad afgelopen weken, maar wat een heerlijk rustig meisje is het nu!
Omdat ze inentingen heeft gehad heb ik haar 24 uur niet ingebakerd en wat blijkt? In een dikke slaapzak doet ze het prima!

Helaas ben ik bang, heel bang bij elke kik die ze geeft, zodra ze begint te huilen (Wat uiteraard ook gewoon moet gebeuren) denk ik, begint het weer? En voel ik de spanning in mijn lichaam oplopen. Als ze moe is en niet snel slaapt maar wel even huilt staat mijn lichaam stijf van de stress. Gaat het wel goed? Gaat ze weer beginnen?

Ik zal nog even vertrouwen moeten krijgen in het feit dat het ook gewoon goed kan gaan. 

Ondertussen, geniet ik lekker van alle mooie momenten met onze kleine frummel.

8 jaar geleden

Zo herkenbaar, ons jongste kereltje, nu 15 mnden had ook kma en zat aan de neocate. Hij bleef echter zitten in een negatief ritme dus na een weekje neonatologie met 3,5 mnd oud en 5 bezoekjes aan een osteopaat hadden wij een ander kind. Ik heb een Graco sweetpeace schommelstoel gekocht en daar heeft hij veel baat bij gehad en wij ook. Hij had behoefte aan RRR en had een strak schema. Met 8 maanden de db provocatie test en hij is kma vrij gelukkig. Blijf bij je gevoel dat liegt nooit. Het wordt ooit beter! En nu geniet ik enorm :) sterkte en dikke smak

8 jaar geleden

Wat herkenbaar! Hier is het precies zo gegaan. Inmiddels is mijn dochter 7 maanden en merk ik dat de spanning die ik voelde als ze huilde minder wordt, maar als ik je blog lees kan ik het weer helemaal voelen.

8 jaar geleden

Dankjewel:-)

8 jaar geleden

Wat fijn dat ze nu rustig is. En dat vertrouwen, dat komt wel. Geef het de tijd om te herstellen en ga gewoon kijken. Zo voorkom je de stress bij jezelf en krijg je dus dat vertrouwen. Hier op latere leeftijd de koemelkallergie ontdekt bij dochterlief. Buikpijn is nu zo goed als over en er ging een wereld voor haar open