{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het leed dat koemelkallergie heet.

Van een lieve rustige baby werd ons frummeltje ineens een krijsende en gillende baby..

Afbeelding blog 'Het leed dat koemelkallergie heet.' Achtergrond blur afbeelding

Fébe begon steeds meer te spugen. Na een tijdje werd het duidelijk.. Reflux! Vervelend, veel kinderen hebben het en meestal is het na een jaar wel over. We kregen wat medicijnen en gingen verder met ons leven.

Fébe huilde steeds meer, het huilen ging over in krijsen, en het krijsen ging over in uren krijsen.
Waar ik eerst al niet tegen 10 minuten huilen kon, werd ik wel erg op de proef gesteld. 

s' Avonds ging het vaak beter dan overdag, maar overdag was ik de enige die voor Fébe zorgde.. Wat deed ik verkeerd? Wat deed ik s' avonds anders?

Toen ik het CB belde met de mededeling dat ze me NU moesten helpen omdat ik me echt geen raad meer wist. Zei ik tussen neus en lippen door dat ik zelf vroeger koemelkallergie had. 

Tadaaaa! Zie daar de oplossing!

Snel om een bus pepti (a 34 euro per bus) bij de aptoheek. Vol spanning klopte mijn hart toen de speen van de fles haar mondje in ging. Wat dronk ze rustig! Ik haalde bij wijze van test de fles uit haar mond en..  tadaaaa! Mevrouw was stil, ze huilde niet, keek hooguit vragend rond ik had tenslotte ook ineens de fles uit haar mond gehaald.

Wat was ik blij! Klaar met het gekrijs, gewoon een lieve baby die wacht tot ze haar boertje laat.

De volgende dag bleek ze ontzettend kramp te krijgen, maar op advies van een buurvrouw heb ik de fles niet meer gemaakt met gekookt water maar met mineraal water. Een beetje Johannesbroodpitmeel erbij om niet alsnog alles uit te spugen en onze lieve baby is terug!

Wat heeft mijn kleine meisje veel pijn gehad afgelopen weken, maar wat een heerlijk rustig meisje is het nu!
Omdat ze inentingen heeft gehad heb ik haar 24 uur niet ingebakerd en wat blijkt? In een dikke slaapzak doet ze het prima!

Helaas ben ik bang, heel bang bij elke kik die ze geeft, zodra ze begint te huilen (Wat uiteraard ook gewoon moet gebeuren) denk ik, begint het weer? En voel ik de spanning in mijn lichaam oplopen. Als ze moe is en niet snel slaapt maar wel even huilt staat mijn lichaam stijf van de stress. Gaat het wel goed? Gaat ze weer beginnen?

Ik zal nog even vertrouwen moeten krijgen in het feit dat het ook gewoon goed kan gaan. 

Ondertussen, geniet ik lekker van alle mooie momenten met onze kleine frummel.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je