{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het leed dat fles weigeren heet...

En dat maal 2!

Afbeelding blog 'Het leed dat fles weigeren heet...'

Het is zo'n drie weken voordat ik aan het werk moet, en mijn zoontje weigerde ineens de fles... Ik dacht Google is mijn grote vriend, alle mogelijke zoekopties ingetoetst, alles geprobeerd maar niet hielp.

Ach dan vraag je toch aan je leidinggevende of je langer verlof mag...

Arts van het consultatiebureau

Tot overmaat van ramp dacht ik bij het consultatiebureau wel een tip te krijgen. Het enige wat ik daar van de arts te horen kreeg.... Nee dat wilde ik natuurlijk niet, ze zag me al aankomen, en na wat langer verlof is dit probleem niet ineens opgelost, of ik moet verlof nemen totdat ze niet meer eet...(lees dit met heel veel sarcasme). Daarnaast ik wilde weer aan het werk.

Ik ben verzekerd dat ik een leukere moeder ben als ik ook werk, even wat anders aan mijn hoofd na 5 maanden verlof...

Mijn man en ik hadden nog 1 optie, kunstvoeding proberen. En warempel, onze zoon dronk in 1 keer zijn fles leeg. Dus een mini autistje noemden wij hem toen. Borstvoeding hoort uit de tiet, en een fles is voor kunstvoeding.

In deze tijd heb ik vaak genoeg tijdens mijn hopeloze huilbuien geroepen dat ik bij een eventuele volgende echt GEEN borstvoeding meer zou gaan geven, alles om dit te voorkomen.

Wat jullie al hebben kunnen lezen, is de tweede geboren. En heb toch voor borstvoeding gekozen, dit voelde voor mij prettig en heb bij de eerste (behalve het fles weigeren) geen enkele problemen gehad. Maar mijzelf wel voorgenomen op tijd te beginnen met het aanbieden van de fles en die ook consequent te doen.

Zo geschiedde, vanaf 4 weken kreeg de kleine meid dagelijks de fles. Dit ging redelijk goed, het was zichtbaar niet haar favoriet, maar de voeding ging erin. Maar je raadt het waarschijnlijk al: tot een paar weken geleden mevrouw ineens niets meer uit de fles wilde drinken. We zijn het vrij consequent blijven geven, maar ineens was het over. Vanaf toen +/- 5 weken geleden elke dag stug blijven proberen. Alle mogelijke opties uit de kast getrokken en ook weer de kunstvoeding gekocht. Met de hoop dat ze net als haar broer deze dan maar zou accepteren. Maar nee, dit is echt een Meisje Eigenwijsje, want mevrouw accepteert het echt niet.

Wat ik een soort frappant vind is dat ook beide kinderen absoluut geen speen wilde... Heeft iemand ideeën voor mij? Ik moet komende maandag weer aan het werk, en ga toch met een geruster gevoel als die kleine meid wat binnenkrijgt en de gastouder niet uren moet gaan lepelen o.i.d.

Liefs
Leonie

P.s. stel dat dit bericht op de FB van mamaplaats komt, liever geen tips daaronder achter laten voor mij, want ik heb zelf geen FB en lees dit dus niet...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je