{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het leed dat een babykamer uitzoeken heet

Ik zie mezelf nog staan in de babywinkel op zoek naar een mooie en vooral originele babykamer voor ons kleine meisje.

Afbeelding blog 'Het leed dat een babykamer uitzoeken heet'

Inmiddels hoogzwanger, ruim 29 weken, en nog steeds kon ik geen beslissing nemen. Mijn man en de verkoopster opperde van alles, maar geen enkele kamer was volledig naar mijn tevredenheid. Te modern (met hoogglans en alles), te landelijk of juist zo alledaags dat het enige woord dat ik ervoor had ‘saai’ was. Zo moeilijk kon het toch niet zijn om een leuke babykamer te vinden? Het kamertje voor onze dochter was inmiddels behangen, er stond al een stoel voor het voeden en ook de overige spulletjes zoals een badje, verschoningskussen en een stapel hydrofiele doeken waren klaar voor gebruik. Ook was ik helemaal losgegaan op de babyafdeling met als resultaat heel veel roze jurkjes, rokjes en truitjes. Maar in plaats van dat deze kleertjes gewassen en gestreken in de kast hingen, lagen ze nu een doos. Want ja, ik kon maar geen mooi ledikant met bijpassende kast en commode vinden.

Slapen in een mandarijnenkistje

Mijn man, die ongelofelijk geduldig is geweest met het hormoonmonster waarin ik inmiddels was veranderd, was het op een gegeven moment zat. Hij grapte met een serieuze ondertoon: “Je kiest nu een babykamer of ze slaapt straks in een mandarijnenkistje”. Ik begreep de hint en appte een vriendin (mama van twee bengels dus met de nodige ervaring). Of zij mij misschien kon helpen. En ja hoor, na vijf minuten vlogen de babykamers me om de oren. Heel wat kamertjes passeerde de revue tot mijn kritische blik bleef hangen op een te leuke kinderkamer van het merk Ukkepuk (alleen al om de naam zou ik hier een kamertje van willen). Ik ben sowieso een groot fan van retro en deze kamer was één en al retro. Vooral de grappige scheve pootjes in massief eiken spraken mij direct aan. Vol enthousiasme riep ik mijn man erbij. (Voor de beeldvorming: manlief maakt het allemaal weinig uit als het kind maar een bed heeft ;-)). Maar verrassend genoeg was ook mijn man meteen enthousiast. Bestellen die hap!

ukkepuk2

Vrolijk van een Vrolijk babykamertje

Inmiddels was ik achter de laptop gedoken (bestelt toch iets makkelijker dan een mobieltje) en als een razende naar ukkepukmeubels.nl gesurft. Hier kon ik op gemak de verschillende meubeltjes uit de serie Vrolijk (hoe toepasselijk is deze naam?!) bekijken. Vrolijk werd ik direct van de kleuren. Naast standaard wit, zijn de meubels te bestellen in cyaan en beige. Omdat de babykamermuur roze is, kozen wij voor wit maar stiekem vond ik cyaan ook wel erg leuk (maar om manlief nou opnieuw te laten behangen…).

Naast de kleuren is natuurlijk veiligheid ook erg belangrijk. Het ledikant Vrolijk heeft afgeronde hoeken. Wel zo fijn als de kleine straks gaat kruipen en lopen. Naast het bedje hebben we ook direct de commode uit de serie besteld. De commode bevat voldoende opbergruimte (geloof mij, die heb je nodig voor alle luiers, hydrofiele doeken en luierdoekjes) en optioneel kan je kiezen voor een opzetstuk voor het aankleedkussen. Hebben we meteen gedaan, want dit is toch makkelijker met verschonen. Tenslotte moet ons (mode)poppetje ook haar berg met kleding kwijt dus het laatste wat we naar ons digitale winkelmandje verplaatste was de linnenkast. Helemaal in dezelfde retrostijl als de commode en het ledikant en met meer dan genoeg ruimte voor haar garderobe. Bovendien kan de serie jarenlang mee, want naast het ledikantje is er in dezelfde serie ook een juniorbed te koop. Ideaal want zo hoef je op een gegeven moment alleen nog een nieuw bed te kopen (in plaats van een compleet nieuwe kamer). Ik blij, man blij en nu was het wachten op de meubels.

Net op tijd voor de bevalling

Na zeven weken was het zover en werd de babykamer netjes bij ons thuisbezorgd én gemonteerd. Ik ben nog nooit zo blij geweest en heb volgens mij de hele dag in de babykamer rondgelopen met mijn grote toeter. De volgende dag heb ik alles op mijn gemakje ingericht. Kleertjes opgehangen, bedje opgemaakt en knuffeltjes en andere leuke prulletjes neergezet. Enne…net op tijd voor de kleine. Want ons meisje werd precies drie dagen na het bezorgen van de meubels geboren. Pff net op tijd (maar he eigen schuld dikke bult)! Nu slaapt ons vrolijke meisje prinsesheerlijk in haar Vrolijk ledikantje.

Was het uitzoeken van de perfecte babykamer voor jullie ook zo lastig?

PS: binnenkort geven we een Vrolijk ledikant weg! Houd mamaplaats.nl hiervoor in de gaten!

Geschreven door Eline, redactie Mamaplaats

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je