{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het is zo ver de box is weg

Al twee maanden speelden we met de gedachte om de box op zolder te zetten.

Afbeelding blog 'Het is zo ver de box is weg'

Hij werd steeds minder in gebruik genomen. Nino zat er nog maar zelden in. Eerst was de box nog een fijn rustpunt voor Nino. Van een plek waar hij lag en sliep werd het een plekje waar hij lekker met een speentje kon liggen of spelen met zijn knuffels. Langzamerhand heeft hij dit steeds minder nodig en vind Nino het steeds minder leuk om in de box te zitten. Hij wil vrijheid, hij wil zich bewegen en als hij moe is komt hij lekker op onze schoot hangen wat toch hartstikke gezellig is.

Natuurlijk is de box een fijne plek om je kindje even neer te zetten als je zelf even naar de wc moet, de deur open moet maken of naar zolder moet voor de was. Je weet dat je kind in de box veilig is en kunt dus heel even je ogen ergens anders op laten rusten. In de praktijk gebruikte ik hem hiervoor nooit. Als ik alleen met Nino thuis ben en ik moet naar de wc laat ik de deur gewoon open. Nino vind dit erg interessant en wijkt dan niet van mijn zijde. Prima dus. Behalve als je behoefte hebt aan privacy maar goed dat heb je toch niet met een dreumes of peuter. Naar zolder ga ik alleen als hij slaapt en met de deur open doen daar kan hij best mee. Ik kan hem altijd nog even in zijn stoel of in de schommel zetten als ik wil dat hij even ergens blijft zitten. 

Ook oma had vorige week besloten de box weg te doen en daarmee hebben we besloten dat het bij ons ook zo ver is. De box mag weg. Yes, we hebben weer wat ruimte in de woonkamer. Heerlijk. Nino kan nu met zijn loopwagentje en zijn autootje veel beter door de ruimte gaan, mijn man kan veel beter springtouwen (dit doet hij voor zijn conditie) en het oogt gewoon veel rustiger.

Voor nu even genieten. Tot dat we over een tijd weer aan het tweede kindje beginnen het de box weer terug mag.

Hieronder een kleine serie foto's van Nino en de box

CIMG0931.JPG  CIMG0956.JPG  11.JPG  week 15_1.JPG 

week 19 (3).JPG  week 25 II.JPG  week 29 II.JPG  week 33 III.JPG 

week 38 I.JPG  week 45 I.JPG  week 47 I.JPG  IMG_1857.JPG

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je