{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het hele gezin ziek, een lachwekkend tafereel

Wat als je kind zichzelf onder heeft gepoept, terwijl jij en je man ook allebei ziek zijn? Dat levert best een lachwekkend tafereel op.

Afbeelding blog 'Het hele gezin ziek, een lachwekkend tafereel ' Achtergrond blur afbeelding

Het is een zondagnacht. Hailey is al sinds vrijdagmiddag aan de diarree: spuitluiers die al zeker 1 volle wasmachine aan babykleding en beddengoed hadden opgeleverd. Zaterdag kwam hier spugen bij, wat gelukkig zondag voor Hailey was opgelost. Wij dachten in eerste instantie aan bijwerkingen van het pufje dat ze van de huisarts had gekregen tegen al het slijm dat Hailey vast scheen te hebben zitten. Later bleek dat het de griep was, de griep die nu zo heerst. 

Maar goed, zoals ik zei: het is een zondagnacht. Micha en ik kregen eerder deze avond ook last van onze buiken. Micha is ergens op de avond zijn maaginhoud al kwijt door diarree en overgeven en ik volg dat voorbeeld aan het begin van de nacht door het eerste. 

Om een uur of 3:30 wordt Hailey wakker en begint te morrelen omdat ze haar speen kwijt is. Op het moment dat ik haar kamertje in loop ga ik echter al bijna over mijn nek van een, op z'n zachtst gezegd, niet zo'n prettige geur. Als ik het licht aan doe lacht Hailey me toe en lijkt blij me te zien. De schat. Alleen kan dat guitige koppie niet voorkomen dat ik het nu toch ook niet meer binnen kan houden. 

Ik roep Micha erbij om even bij Hailey te gaan zitten. Haar van de vieze pyjama en slaapzak te ontdoen, schoon te maken en het bed te verschonen dat gaat voor mijn lieve zieke schat te ver. Voor mij eigenlijk ook, maar iemand moet het doen en dan ben ik in dit geval even de betere van ons twee voor nu. Dus als ik uitgespuugd en van onderen leeg ben fris ik mezelf snel wat op en lost Micha me af op het toilet. Een best staaltje teamwork al zeg ik het zelf.

Eenmaal weer bij Hailey aangekomen heeft zij nog de grootste schik. Wat voel ik me ellendig, maar wat maakt dat guitige koppie, waar ik het eerder al over had, toch altijd veel goed! Een uurtje later ligt al het vieze beddengoed en de slaapzak en pyjama van Hailey uitgespoeld te weken in bad (dat zien we morgen wel weer... euh straks bedoel ik gezien het tijdstip) en kunnen we allemaal de ogen weer dicht doen. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je