{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het genomen besluit, het verbod en wijsheden

gelieve niet op FB te plaatsen. Na de aanhouding van mijn schoonmoeder na bedreiging aan de deur, kwam voor ons een moment van het nemen van een groot besluit...

Afbeelding blog 'Het genomen besluit, het verbod en wijsheden' Achtergrond blur afbeelding

In tegenstelling met het moment boven op de kamer dat mijn schoonmoeder op het raam stond te bonken, leken de uren nu wel seconde werk. Man wat is dit lastig. De boodschap van de politie was heel duidelijk. wilt u een straatverbod zult u aangifte moeten doen.
het wikken en wegen was begonnen, want aangifte doen tegen je moeder dat is toch wel een ding. Voor mezelf was ik vrij stellig. Als hulpverlener doen wij bij bedreigingen ten aller tijden aangifte.... maar aangifte tegen je schoonmoeder moet je dat anders gaan relativeren?

we hebben gedurende de paar uur diverse scenarios besproken, voor mezelf ben ik er wel uit. Wat zij gedaan heeft is gewoon gewoon not done. zeker gezien het feit dat ze niet alleen gekomen is en god mag weten wie de mannen voor de deur waren. mijn man zit in dilemma het is en blijft zijn moeder.

nu we volop in de spanningen zitten over wat we gaan doen gaat de telefoon. Mijn zwager..... Shit ook dat nog, komt hij weer na mijn geweldige schoonzus. hij heeft een moment met mijn schoonmoeder gehad op het politie bureau. het verhaal wordt uiteraard geheel verdraait. ze heeft vertelt dat ze op uitnodiging was langsgekomen en dat ik niet open deed. Bijzonder weer het zal niet zo zijn. Wanneer ik mijn man hoor zeggen dat ze hier als een gek tekeer is gegaan is voor mij de maat vol. Mijn zwager verbied ons om aangifte te doen en geeft aan dat wij menselijk moeten blijven. Dit is voor mij de doorslag ... Ik ga aangifte doen, het maakt me niet uit wat het is.... maar het is en blijft een bedreiging. Ik ben dat gezeur in die schoonfamilie zo zat. Hoe harder hij mij verbied om aangifte te doen, des te meer voel ik de overtuiging dit juist te doen. Ze mag wel eens weten waar de grens ligt, de vrede bewaren is gepasseerd.

terwijl mijn man nog in discussie zit met mijn zwager heb ik besloten mij voor te bereiden op een discussie met mijn man.....
hij hangt op... Ik geef aan dat mijn besluit vast staat.. mijn man onderbreekt mij... angstig dat hij zal zeggen dat hij er niet achter staat en ik zal handelen tegen zijn gevoel in.... We gaan aangifte doen ze gaat nu echt te ver.....

Ik schrik van zijn besluit... wow zegt hij dit echt........
ik besluit niet langer te wachten met de politie te bellen...
het moment is daar... de politie lijkt opgelucht te zijn. ik informeer nog naar mijn schoonmoeder, zij is niet rustig geworden en nog steeds heel boos. Ze moet zo wie zo de nacht nog blijven. Maar langer dan 24u kunnen ze haar niet vasthouden tenzij aangifte gedaan is, en mogelijk getuigen gehoord zijn.

De tijd is omgevlogen. De klein man brengen we maar mijn ouders... het politie bureau wil ik hem
niet hebben.... nadat we hem afgegeven hebben en mijn moeder mijn man gevraagd heeft of hij er echt achter staat en het een grote stap is..... slaan we de auto deuren dicht en rijden we in stilte naar het bureau. Op de achtergrond k choice ..... everything for free.... gespannen en verdrietig dat het zover moest komen veeg ik mijn traan weg.... ik moet dit doen.... is het niet voor mezelf dan wel voor onze kleine man.... alles om vrij te zijn van deze gekke situatie ...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je