Snap
  • Baby
  • Voeding
  • Gezond

Het flessendrama met een eigenwijze baby

Ons eigenwijze dochtertje, die veel te snel wil opgroeien heeft weer wat nieuws. Niet willen drinken uit de fles....

Vanaf de zwangerschap wisten we al dat we een klein eigenwijs boefje zouden krijgen die een eigen willetje zou krijgen en zeker niks volgens het boekje zou willen doen.

Tijdens de zwangerschap veel bloedingen gehad, omdat zij vond dat ze maar lekker laag moest liggen, waarom moeite doen om naar boven te zwemmen. Zelf de vliezen breken, om er 3 dagen later pas uit te komen (met hulp van wat ingespoten goedjes). En niet lekker geleidelijk, om zo mijn lichaam te laten wennen aan de bevalling, nee. Mevrouw moest en zou er uit komen, en wel zo snel mogelijk. Dus tussen de eerste wee en haar op mijn buik heeft een uur gezeten. (klinkt leuk, maar is verschrikkelijk kan ik je vertellen).

Na de bevalling ging dat gewoon door. Na de eerste dag haar nekje al recht kunnen houden, niet willen eten in de eerste week, om vervolgens in week twee dubbel en dwars in te halen. Zo kan ik wel uren doorgaan.

Nu 4 maanden later gaat dit feest gewoon door. Ook dit gaat weer over eten. Het kleine boefje had bedacht dat ze wel klaar is met de fles. Al twee weken eet ze niet goed. 10 verschillende flessen en een andere voeding later, zijn we er eindelijk achter. De fles…. Die is allang weer achterhaald en daar is ze op uitgekeken (mijn dochtertje heeft de gewoonte om op alles na een aantal weken uitgekeken te raken). Dus we moesten iets anders verzinnen. Het consultatiebureau had ons al die andere dingen al laten uitproberen, maar kwam toch tot de conclusie dat we een tuitbeker moesten proberen. (mijn dochter was toen nog geen 4 maanden!!). Maar goed, wij een tuitbeker gekocht en gegeven. En ja hoor, beker in 1x leeg. Zelf doen en vooral de lachjes tussendoor gaven aan dat dit was wat ze wilde. Nu drinkt ze elke dag genoeg, waardoor deze zorgen weer even weg zijn. Maar om nou te zeggen dat je als moeder compleet zorgeloos door het leven kan gaan…..

Ik bewaar de flessen nog wel even, want met haar weet je het nooit. Misschien wil ze wel 1 van de 10 verschillende flessen, en oh wee als ik die dus niet in huis heb!

9 jaar geleden

Daar moet staan: dat gaat...

9 jaar geleden

Daar moet staan: dat gaat...

9 jaar geleden

Zeker! Ik merk dat ze gepureerde voeding echt al heel interessant vindt en ddagtaak er echt goed in. Met 6 maanden maar stukken aanbieden. ;-)

9 jaar geleden

Ik denk dat ik ook alvast een rietjes beker ga aanschaffen. Ik geloof dat ze dat ook meteen doorheeft. :-) Er moet toch echt vocht naar binnen, hoe dan ook. Ik ga even op zoek naar je blog over de bevalling. :-)