{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het eerste woordje is nu echt een feit

Al een tijdje hadden we het idee dat de taalontwikkeling van mijn dochter (9 maanden) weer een sprong had gemaakt.

Afbeelding blog 'Het eerste woordje is nu echt een feit'

Haar gebrabbel werd melodieuzer en begon echt op zinnetjes te lijken. Al maanden geleden vertelde ik trots dat ze voor het eerst papa en mama had gezegd. Sindsdien heeft ze het nog vele malen herhaald als een soort van mantra. Maar of ze nu echt het woord aan de persoon koppelde was onduidelijk. 

Ik heb van het weekend het hele weekend gewerkt en mijn man ook. Vrijdag was ze bij opa en oma, zaterdag kwam haar tante (mijn zus) oppassen en gisteren een goede vriend. Het ging allemaal hartstikke goed maar ze is altijd duidelijk blij om me te zien. 

Gisteren toen ik de keuken binnenkwam lichte haar gezichtje weer op en begon ze met haar armpjes te zwaaien en daar was het dan het langverwachte eerste woordje: Mama! En nog een paar keer herhaalde ze het. Ik zei tegen die vriend, luister eens wat ze zegt! Ze zegt mama! Maar hij wist natuurlijk niet dat ze dat nog niet eerder zo bewust had gezegd en dat dit echt een momentje was. Dus ik stond opgetogen en blij te vertellen dat dit toch echt de eerste keer was. Vanbinnen maakte ik een vreugde dansje. Wat kan je dan trots zijn. 

Ze heeft een aantal klanken die ook klinken als een aanduiding, maar of het een woordje is daar ben ik nog niet achter. Maar dat ze klanken probeert na te bootsen is duidelijk. Ik zeg altijd nadat haar bordje leeg is opderdepop. En vanochtend hoorde ik een papegaaitje opop zeggen. Ik ben zo benieuwd wat haar volgende woordje gaat zijn...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je