Snap
  • Baby
  • Voeding

Het consultatiebureau bezoek nummers 2

Het tweede bezoek bij het consultatiebureau levert me toch wat vragen op.

Afgelopen vrijdag moest Nino voor de tweede keer naar het consultatiebureau, dit keer kreeg hij zijn eerste prikjes, oeh wat moest hij daarvan gillen. Helaas wou hij niet meer ophouden. Een half uur later heb ik maar besloten hem een borst te geven en dat maakte hem stil. Maar of dat nou een verantwoorde manier is om een baby stil te krijgen, ik weet het niet. Wat vinden jullie?

'S avonds kreeg hij door de prikjes koorts en daardoor sliep hij veel. Ook moest hij veel huilen. Gelukkig werkte de paracetamol zetpil wel heel goed en toen was de koorts gauw over. Hij was opeens weer wakker en alert en kon zelfs weer een beetje lachen. Wat een wondermiddel zeg.

Bij het consultatiebureau heb ik ook gevraagd hoe ik het beste de borstvoeding kan afbouwen zodat ik overdag over kan gaan op flesvoeding. Dit omdat ik over 3 weken weer ga werken en ik kolven niet erg praktisch vind met mijn werk.

Sinds 3 dagen sla ik dus één borstvoeding over. Vanaf vandaag ga ik de tweede overslaan. Gelukkig vind Nino alles prima en drinkt ook de flesvoeding goed op. 

Wat ik wel erg vreemd vond is dat de biologische voeding die de AH verkoopt goedkoper is dan de A-merken voeding. Meestal is toch de biologische variant het duurst? Naja mij hoor je niet klagen, ik ga lekker voor de bio versie. Daar voel ik me dan toch iets beter bij. Welke voeding gebruiken jullie en waarom?

Wel heeft Nino de laatste dagen veel krampjes, zijn stoelgang is veranderd. In plaats van in elke luier wat poep te hebben poept hij nu maar één keer per dag en dan meteen heel veel. (Luierexplosie gevaar!) Maar hij is wel de hele dag bezig met persen en dat is wel erg zielig, hij kan hierdoor minder goed slapen. Zou dit komen door dat ene flesje per dag, dat lijkt me toch niet?

9 jaar geleden

Ik heb in het begin ook de biologische voeding van ah gebruikt. En mijn dochter had veel last van kramp en harde ontlasting. Toen er een keer per ongeluk een pak voeding was gevallen en we snel nieuwe moesten kopen was er geen bio te krijgen. Toen maar friso/ hero gekocht. En gelijk bij het eerste flesje merkte ik dat ze er veel beter op reageerde. Gelijk helemaal overgestapt en geen spijt van. Wat een verschil die voeding kan maken! Dus misschien als het zo blijft toch een andere voeding proberen. Succes!

9 jaar geleden

Hoi Feline, wat een zorgen hè om zo'n klein ukkie. Ik ben vanwege een zware schimmelinfectie na 3 maanden ook over gegaan op flesvoeding, dus begrijp je zorgen wel een beetje. Los van de voeding heb ik gemerkt dat de ontlasting van mijn kleine dame altijd erg onregelmatig was. Tijdens de borstvoedingsperiode had ze ook al veel last van krampjes en onregelmatig ontlasting (onregelmatig als in frequentie, maar ook in samenstelling). Ik heb geleerd dat dat er allemaal bij hoort en ben na goed advies van de CB gestopt me er zorgen over te maken. Zolang er ontlasting komt gaat dat vanzelf goed komen. Natuurlijk levert overstappen op flesvoeding wat extra "darm-stress" dus daar is wat aanpassingtijd voor nodig. Ik zou me niet teveel zorgen maken als ik jou was! Mijn dochter van inmiddels 2 poept nog steeds onregelmatig, soms 3 keer per dag soms een dag helemaal niet......zolang ze goed groeit, eet, drinkt en vrolijk is maak ik me geen zorgen! Succes!