Snap
  • Baby
  • post

Het CB leeft met regeltjes

Waarom kijken ze bij het CB niet verder dan hun scherm/neus.

Het is zover we mogen weer naar het cb. Mijn dochter omdat ze 3 is en mijn zoontje 7,5.

Voor mijn zoon is alles duidelijk hij doet het goed en er niks waar ze een op of aanmerking op kunnen maken. Dan is mijn dochter aan de beurt. Ze zat lekker met de blokken te spelen en had alle blokjes op elkaar gestapeld. Zegt ze tegen mij "kijk mama een hele hoge toren helemaal tot in de ruimte". De vrouw van het cb draait zich van haar scherm weg gooit haar blokken toren om en zegt "zo ga jij maar eens een mooie toren voor mij maken, kan je dat?" Mijn mond viel open en ook mijn dochter wist niet wat haar overkwam en zat mij aan te kijken van... mama zag je dat ze gooit zomaar mijn toren om.

Dus ik heel zeg maak nog maar een toren lieverd die mevrouw heeft net niet gezien dat je er al een gemaakt had. Ze luistert gelukkig goed en maakt nog een toren.

Ze krijgt een kleurplaat en kleurtjes, de mevrouw van het cb zet in de computer dat ze een toren kan maken. Draait zich weer om en zegt dat ze haar lievelingskleur mag pakken om te kleuren. Die had ze al in haar handen en wilde dus ook geen andere uitzoeken. Dus ik maar weer aan haar vragen "wat is jouw lievelingskleur?" En ik krijg het enige juiste antwoord roze.

Mijn frustratie loopt langzaam op want mijn dochter is 3 en weet precies wat ze wil en wat doet en snapt hier duidelijk niks van. Ik eigenlijk ook niet. Als ze op gelet had... had ze gezien dat Esmee echt opzoek was naar het roze potlood. En dat ze ook al een toren had gemaakt.

Toen er vervolgens ook nog gevraagd werd of andere mensen haar kunnen begrijpen als ze praat viel ik bijna van mijn stoel. We waren al ruim een half uur binnen en Esmee had al van alles gevraagd en verteld. Mijn geduld was dan ook op en mijn antwoord iets minder vriendelijk. "We zitten hier al ruim een half uur en je hebt haar van alles gevraagd en horen zeggen... verstaat u haar?" het antwoord was "ja"

Gelukkig hoeft ze pas over een jaar weer.

9 jaar geleden

You are my breathing in, I possess few blogs and very sporadically run out from to brand. ffbadcggdcde

10 jaar geleden

Heb het ook meegemaakt.. Het is echt zot, hoe ze soms doen op het CB. Moest met m'n zoon van toen 3,5 en m'n dochter van 2 tegelijk. Eerst werd m'n zoon 'besproken'. Hij moest allerlei dingen doen, prima. Die deed m'n dochter meteen na. De reactie van CB: nee, dat mag jij nog niet doen.. hihi, daar trekken we ons maar lekker niets van aan!

10 jaar geleden

Wat fijn om te lezen dat het toch overal hetzelfde is. Hier is het een en al gezeur, wordt er knettergek van. Door de hele reorganisatie hier in de buurt is het alleen nog maar erger geworden. Bij mijn dochter (bijna 6) heb ik iedere keer dezelfde arts en verpleegkundige gehad. De arts vind ik vreselijk, maar goed daar moet ik het mee doen. De verpleegkundige is helemaal top! Maar nu bij onze zoon (bijna 3) heb ik iedere keer een andere verpleegkundige gehad. Echt niet leuk meer en iedere keer moet ik weer hetzelfde verhaal houden over zijn ogen. Lees in de computer dan weet je het ook. Wordt er knettergek van. Toen hij net 2 was moest ik met hem bij de arts zijn. Hij had toen net een maand zijn bril. Het bleek dus dat hij gewoon bijna niks zag. Ik dat ook verteld op het bureau, want zijn spraak lag achter. En dan gaat die trut me vragen of we ook de dingen benoemen die we zien als we wandelen en fietsen. Ja duh natuurlijk, maar als ik zeg dat er een paard staat en hij ziet alleen een wazige vlek. Tja dan leert hij echt niet wat een paard is. Dat heb ik haar maar liefst drie keer moeten uitleggen. Toen kreeg ik ook nog een extra controle voor zijn spraak. Die heb ik gehad en ik stond binnen 5 minuten buiten. Nu moet ik eind deze maand weer gaan. En nou wilden ze hem ook nog de ogentest laten doen. Die heb ik dus heel duidelijk afgewimpeld. Ga iedere drie maanden voor controle naar het ziekenhuis. Daar heb ik meer vertrouwen in. Ben blij als ons mannetje dadelijk 4 is en ik van de rot CB af ben.

10 jaar geleden

Wij mogen binnen kort weer. Ik ben benieuwd, ik heb om een andere verpleegkundige gevraagd. Ik heb met 1 geen absoluut geen klik. Ze doet vriendelijk, maar heb het idee dat ze niet luistert of dingen wegwuift van daar heb je weer zo'n moeder. Tijdens haar verlof heb ik iemand anders gekregen en met haar had ik echt een klik.