{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het belang van kinder-ehbo

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker wanneer het baby's en kinderen betreft. Een aanrader voor mama's: volg de cursus kinder-ehbo.

Afbeelding blog 'Het belang van kinder-ehbo' Achtergrond blur afbeelding

Afgelopen maandag ben ik geslaagd voor het kinder-ehbo examen. Als ouder ben je (als het goed is) het vaakst zelf in de buurt van je kind, en dan wil je toch eerste hulp kunnen verlenen als er een ongeluk(je) is gebeurd. Ikzelf wist bijvoorbeeld nog net hoe je een pleister moest plakken, maar bij een wat grotere snee zou ik al in paniek raken. En wat als ons dochtertje heet water over zich heen zou krijgen, een vaatwastablet in zou slikken of uit haar stoeltje zou vallen en bewusteloos zou raken. Wat doe je dan?

Laatst liep mijn vriend met dochterlief in zijn armen de trap op, om haar ’s avonds lekker naar bedje te brengen. Ineens hoorde ik een hels kabaal. Wat was er gebeurd? Was hij met dochter en al van de trap gevallen? Of had hij alleen háár laten vallen? Wat zou ik aantreffen als ik ging kijken in de hal? Allerlei gedachten schoten door mijn hoofd. Beelden van zowel vriend als dochter liggend onder aan de trap schoten voorbij. Het was stil aan de andere kant van de deur naar de hal, geen goed teken. Maar toen ik de deur openmaakte, stond daar mijn vriend met ons dochter in zijn armen. Bleek dat hij onder aan de trap uitgegleden was, en voorover met ons dochtertje in zijn armen tegen de eerste treden was gevallen. Onze kleine mup was met haar hoofd tegen de trap gekomen, maar erger dan wat schrik en een blauwe plek had ze er gelukkig niet aan overgehouden.

Het is een prettig idee om nu, na het volgen van de cursus kinder-ehbo, te weten wat te doen als er iets ernstigs zou gebeuren. Ik kan een noodverbandje aanleggen, weet hoe ik moet handelen als mijn dochter een snoepje in haar keel heeft gekregen, heb leren reanimeren en weet wanneer ik 112 moet bellen. En niet alleen als míjn dochtertje iets overkomt, ook als ik zie dat een ander kind in nood is. En ook dat is een geruststellende gedachte.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je