{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hersenvliesontsteking (deel 2)

Afbeelding blog 'Hersenvliesontsteking (deel 2)' Achtergrond blur afbeelding

De vragen of hij er iets aan over hield kon de kinderarts niet beantwoorden. Het kan zijn dat hij een achterstand ontwikkeld, concentratieproblemen heeft, epilepsie aanvallen krijgt of zelfs doof wordt. Maar dat kunnen ze nu nog niks over zeggen.

Ondertussen blijft Ayden koorts houden. De kinderartsen hadden verwacht dat zn koorts nu echt wel gezakt moest zijn. Waarom heeft hij dan nog koorts? Ze zijn bang dat er een abces aan het vormen is in zn hoofdje. Dus willen ze een echo maken. Er komt een neuroloog op de afdeling daarvoor want met hem slepen is teveel energie. Eerst krijgt hij diclofenac voor de hoofdpijn want anders is het ondragelijk voor hem. De kinderarts en neuroloog voeren gezamenlijk de echo uit. Gelukkig. Geen abces. Alles ziet er goed uit. Wel zien ze vocht zitten. Maar dat wisten we al want ons manneke was helemaal opgezet. Je zag bijna zn nekje niet meer door al dat vocht.
Dan maar kijken of de antibiotica wel goed genoeg is. Want zn lichaam vecht nog steeds tegen de bacterie. Hier moeten we effe op wachten.
Ook heeft hij sondevoeding gekregen. Dit vind hij totaal niet leuk. Heeft al voor elkaar gelegen om het slangetje uit zn neus te trekken. Elke keer wanneer er voeding door komt wordt hij ook erg boos. Hij wil zelf drinken. Maar heeft de energie er niet voor. Afgesproken dat we bij elke voeding eerst proberen een fles te geven wil dit niet dan over op de sonde. De 1e paar x had hij veel moeite om te drinken. Maar uiteindelijk dronk hij zelf zn flesjes leeg. Weer een mijlpaal.
En hij heeft weer lekker bij mama gelegen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je