{{ message.message }}
{{ button.text }}

Herkenbare situaties als mama van twee kinderen

Ik verdronk in een glas water.

Afbeelding blog 'Herkenbare situaties als mama van twee kinderen'

Zes jaar geleden zette de geboorte van Tristan mijn leven compleet op zijn kop. Ik heb toen echt moeten wennen aan mijn nieuwe leven als mama. Zo’n kleine baby die compleet afhankelijk van je is en dat je je ritme aan zijn ritme moest aanpassen. Wanneer moest ik nou tijd vinden om te eten of om te gaan douchen? Maar sinds de komst van Sophia 2 jaar geleden, zie ik dat ik destijds echt verdronk in een glas water.
Maar met twee kinderen loop ik soms nog vaak tegen situaties, niet altijd simpel, maar ook zeker grappig, die ik met jullie wou delen. Want niks loopt natuurlijk zoals je voor jezelf hebt gepland.

De “mama ik heb je nu echt even nodig
1. Toen Sophia nog een baby was en ik haar een flesje moest geven waarschuwde ik Tristan altijd dat ik dan even niks voor hem kon doen. Dus als hij iets van mij nodig had moest hij me dat nu vragen, of anders moest hij wachten totdat ik klaar was.
Vaak ging het dan wel goed, maar soms moest hij natuurlijk net op de moment naar de wc en had hij mij nodig om zijn billen af te vegen. Het kwam soms dus ook wel voor dat hij een kwartier op de wc zat te wachten, voordat ik hem kon helpen.

De eerste keer op stap met twee kinderen
2. De eerste keer boodschappen doen met twee kinderen. Ik vond dit toch wel heel eng de eerste keer. Hoe moest ik dat aanpakken met een maxi cosi die 3 ton weegt en een Tristan van 4 jaar die soms als een wervelwind over de stoepen heen ging of een ander afslag nam dan ik in de winkel? Het is me één keer gebeurd bij de kassa dat Tristan ineens verdwenen was en dat gevoel van paniek is mij altijd bijgebleven. Ik denk dat Tristan mijn gevoel van paniek ook is bijgebleven, want sindsdien blijft hij altijd netjes rondom de winkelwagen lopen.
Ik moet ik wel zeggen dat nu de kinderen ouder zijn, het wel een stuk gemakkelijker is geworden. Al vind ik boodschappen doen met twee kinderen nog altijd een hele work-out, zeker nu Sophia heeft besloten dat in de winkelwagen zitten ook niks meer voor haar is. Soms wou ik dat uil was en ik mijn hoofd 180 graden kon draaien.

De 'dat wil ik ook'
3. Dat wil ik ooook!! Wat de één doet / krijgt / mag, wilt de andere natuurlijk ook.
Sophia zit nu op de leeftijd dat ze alles wilt doen, wat haar grote broer ook doet. Ze vergeet soms even dat ze nog maar 2 jaar is en dat het voor haar nog fysiek onmogelijk is om onderste boven aan een klimrek te hangen.

Met z’n tweeën in bad
4. Twee kinderen tegelijk in bad doen zijn twee vliegen in één klap, maar het is ook heel gezellig. Alleen de kinderen zien ons bad als een soort zwembad. Wanneer ze in bad zitten begint dan ook meteen de wedstrijd van ‘de grootste plons’. En dit gaat van groot, groter naar allergrootst, dus ook van nat, natter, allernats. Daarom heb ik maar standaard een dweil klaarliggen voor na iedere bad sessie.

Mama pakezel
5. De dag waarop ik mijzelf echt als een pakezel voel zijn de dinsdagen. Na mijn werk race ik naar school om Tristan op te halen en daarna haal ik Sophia op bij het kinderdagverblijf. En dan gaan we met z’n drieën op de fiets naar huis. En ik kan je verzekeren dat je niet om mij heen kan als je me zou tegenkomen. Tussen de rugzak en gymspullen van Tristan, de rugzak en knutselwerken van Sophia, mijn handtas en soms ook nog een boodschappentas, zitten wij ook nog met z’n drieën op de fiets. Ik sta ervan te kijken dat mijn fiets nog niet door zijn hoeven is gezakt.

De overgang van één naar twee kinderen vond ik groot. Het vergt meer organisatie in je dagelijks leven, maar je krijgt er wel twee keer zoveel meer liefde voor terug.
De geboorte van hun beide heeft mijn 'rustige' leven compleet op z' n kop gezet, maar mijn leven is zoveel rijker geworden met hun.

Ps: respect voor moeders met 3,4,5 of meer kinderen...

Liefs Charlotte

Ps: wil je meer blogs van mij lezen, neem dan een bezoekje op mijn blog op https://huisjemetliefde.wordpress.com/

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je