{{ message.message }}
{{ button.text }}

HELP! Word het dutje nu al voor zijn 1e afgeschaft?

Onze baby van 11 maanden deed nog maar 1 dutje overdag, maar het lijkt erop dat hij deze ook niet meer wil doen. Is dat niet veel te vroeg?

Afbeelding blog 'HELP! Word het dutje nu al voor zijn 1e afgeschaft?'

Bijna anderhalve maand geleden heeft onze kleine man het besluit genomen dat hij wel genoeg had aan 1 dutje overdag. Op zich had ik hier geen problemen mee. Hij is verder actief, slaapt de nachten goed door, eet en groeit goed. Hij is verder ook een echt vrolijk en ondernemend mannetje. Maar de laatste weken kost het mij steeds meer moeite om hem dit ene dutje overdag nog te laten doen, waardoor hij mij ook weer met allerlei vragen opzadelt. Ten eerste vraag ik mij natuurlijk af wat ik nog zou kunnen doen om hem wel dit dutje te laten doen. Ik heb geprobeerd hem de borst te geven en dan weg te leggen. Eerst sliep hij dan gewoon, maar nu als hij al wegdoezelt, wat ook steeds minder het geval is word hij meteen wakker als ik opsta. Ik heb geprobeerd om hem in zijn bedje te leggen met een fles, maar zodra deze op is staat meneer alweer te dansen in zijn bedje en begint weer vrolijk te spelen. Donkere kamer, kalmerend liedje op de achtergrond... Ook samen een dutje doen heb ik geprobeerd. Met als gevolg dat ik helemaal lui en doezelig word en meneer mij vervolgens gaat beklimmen alsof ik de Mount Everest ben. Alles waarbij hij vroeger zo in slaap viel werkt nu bij dit dutje niet meer. Zelfs als ik helemaal niks in zijn omgeveing heb om hem af te kunnen leiden, verzint hij toch wel manieren om te spelen en niet te slapen. Hij probeert de matras op te tillen, staat te dansen en te springen, of hij trekt zijn sokken uit om mee te spelen of op te sabbelen... En als hij wel in slaap valt, dan slaapt hij hooguit een half uurtje. 's Nachts wil hij wel nog steeds goed slapen. Het duurt niet lang voor hij in slaap valt en slaapt dan zeker 10 tot 12 uur door. Dat brengt mij dan ook meteen bij de volgende vraag. Moet ik nog wel dingen proberen om hem alsnog zijn dutje te laten doen, of moet ik gewoon ervan uitgaan dat hij het blijkbaar niet meer nodig heeft. Ik vind dit best moeilijk. Ik weet dat geen enkel kind hetzelfde is, maar het word toch zeker wel als normaal gezien dat kindjes tot ongeveer 4 jaar nog een dutje doen. Hij is nog niet eens 1 jaar...

Ik vind het best moeilijk om hier mee om te gaan. Het maakt het er ook niet makkelijker op, dat ik op deze manier haast niet meer aan het huishouden toe kom. Ik ben nu meer bezig met hem in slaap te krijgen dan dat ik ergens tijd voor heb. Maar het belangrijkste is wel dat ik het beste voor hem wil. Alleen wat is nu dan het beste? Heeft hij genoeg slaap als hij alleen in de nacht zo'n 12 uur slaapt, of heeft hij dat dutje wel nog echt nodig? Hij is heel ondernemend en wil de wereld graag ontdekken. Soms lijkt het wel of hij niet wil slapen, omdat er nog zo veel te doen is in zijn ogen... Hij lijkt ook niet echt moe overdag...

Herkent iemand dit? En wat zouden jullie doen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je