Snap
  • Baby

help! mijn kind slaapt overdag bijna niet

onze kleine meid slaap overdag haast niet en is aan het eind van de dag niet te genieten omdat ze te moe is.

onze kleine meid is 12 weekjes oud en wil overdag bijna niet slapen.

soms valt ze in slaap voor hooguit 20 minuten.

het is al vanaf dat ze ongeveer een paar weken oud was dat ze overdag niet meer wou slapen maar liever om haar heen wou kijken en alles wou mee maken.

helaas is ze aan het eind van de dag dan zo moe dat ze heel erg hard begint te schreeuwen :( 

ik weet soms niet meer wat ik moet doen, dus dan haal ik haar maar weer uit bed en leg haar maar weer bij mij neer dan kan het zijn dat ze wel wil slapen.

ik heb het al met het consultatiebureau besproken maar daar krijg ik alleen maar te horen dat als ze snachts wel slaapt dat we daar dan maar blij mee moesten wezen en dat we maar moeten accepteren dat we gewoon een hele wakkere baby hebben??

het is logisch dat ze snachts wel goed slaapt omdat ze gewoon oververmoeid is en overdag niet slaapt.

nou moest ik proberen om haar volledig op de friso extra te zetten zodat dat misschien meer vult, dat heb ik gedaan maar dat helpt ook niet.

nu krijgt ze sochtends een fles van 180cc en 3 theelepels bambix de rest van de dag de ene keer 150cc en de andere keer 180cc het is maar net hoeveel honger ze heeft.

en de laatste fles is meestal rond half 9, 9 uur dan krijgt ze 150cc met 2 theelepels bambix en die fles gaat de ene keer wel leeg en de andere keer is ze te moe om te drinken en gaat er hooguit maar 20 of 30cc in.

ik hoor vriendinnen en andere mensen die er een ritme in hebben en waarvan de kleine overdag zeker wel 3 uren slapen overdag en dan denk ik weer: wat doe ik toch verkeerd dat onze kleine meid niet wil slapen terwijl ze zo moe is.

ligt het aan mij of hebben we echt een meisje wat gewoon alles wil zien en beleven en vecht tegen de slaap??

hopelijk kunnen jullie mij helpen en hebben jullie misschien dit ook mee gemaakt en hebben jullie een oplossing?

10 jaar geleden

Inbakeren met 3 maanden zou ik niet aanraden, dat is juist de tijd om het inbakeren weer af te bouwen. Een ritme is inderdaad zo, belangrijk. Doe de komende 2 a 3 weken letterlijk alles hetzelfde. Mijn jongste is 5 maanden en dit is zijn schema. 7:00 fles 180 cc + 2 scheppen pap 8:00 terug naar bed (of eerder als hij erg moe is) 9:30 er weer uit, aankleden en een fruithap 12:00 fles 180 cc en naar bed (pyama aan + verhaaltje) 14:30 aankleden + fruithap 17:30 groentehap + fles 90cc Tussen 20:00 en 21:00 fles 180 cc + pap. Dit schema is me gegeven door het CB, zijn fles tussen de middag en na zijn groentehap wil hij sinds een maand niet meer, hij slaapt tussen de middag tot ong 13:00/13:30 dan leg ik hem in de wagen (heb nl nog 1 op bed liggen tussen de middag) en 9 op de 10 keer slaapt hij daar nog even door. 'S nachts slaapt hij ook door. Ook bij mijn 1e hebben we veel slaapproblemen gehad. Een ritme moeten ze echt leren. En misschien helpt het als je een shirt waar je zelf in geslapen hebt om in haar bedje te leggen, jouw geur kan haar eventueel gerust stellen. Ik hoop dat je er misschien iets mee kunt, ik hoop ook dat ik niet te betweterig overkom :$ met al m'n tips, Ik weet echt hoe frustrerend het kan zijn!

10 jaar geleden

Het is heel lastig als je een onrustig kindje hebt. Ik heb zelf ook maanden van voeding naar voeding geleefd en iets er tussen was er gewoon niet. Ondanks dat niemand mij geloofde was ik er van overtuigt dat mijn jochie iets dwars zat. Na lang drammen samen met mijn huisarts ( gelukkig heb ik een fantastische huisarts ). Uiteindelijk bleek dat de mijne een reflux had en een chronische oorontsteking. Dan is natuurlijk al snel begrijpelijk waarom je kleintje niet slapen kan of wil. Ik zou zeggen je moet proberen te ontdekken wat het is dat kleintje drijft om wakker te blijven en want vindt je kleintje fijn om te gaan slapen. Ons jochie wilde bijv graag rechtop slapen en dicht tegen je aan zodat hij minder last had van de reflux en de oren. Vaak willen kindjes met een reflux meer eten en lijkt het alsof ze honger hebben maar eigenlijk wil hij warme melk in z'n buik zodat zijn slokdarm niet zo'n pijn doet. Slaapt hij bijv wel graag in de wandelwagen? Dan ligt je kleintje ook wat rechterop en dan ga je er toch lekker uit in de middag. Is voor jou oom goed. Wat ik wil zeggen jij kent je kindje het beste dus laat je niet gek maken en doe wat je hart je ingeeft. Ook als je denkt dat er iets mis is met je kleintje dan heb je vaak ook gelijk. Volhouden! En dan komt het echt goed.

10 jaar geleden

Misschien helpt het als je ritme en regelmaat aanhoud? Dus elke keer op dezelfde tijd hetzelfde ritueel voor het naar bed gaan overdag. Dat werkte bij mij wel goed. En in een draagdoek bij je dragen. Zo kan ze alles in de gaten houden maar wordt ze ook in slaap gewiegd als jij bezig bent met het huishouden. En wat bij mij hielp, was overdag kindje in bad doen. Daarna sliep ze wel.

10 jaar geleden

Het is misschin niet de oplossing die iedereen zou doen, maar probeer eens een Draagdoek! Dan ligt ze lekker bij je maar heb jij je handen vrij om toch het eea te doen. Hier een dame van 6 maanden die smacht het klokje rond slaapt maar overdag inderdaad ook hazeslaapjes doet en s'avonds niet zo erg vrolijk is. In de doek valt ze na 5 min. In slaap, ik kan mijn dingen doen en ze slaapt soms echt een uur ander half aan een stuk! Je kunt eens kijken op de Facebook groep draagpraat voor tips en adviezen bij dragen, mocht je er niet bekend mee zijn. Succes!