Snap
  • Baby

help mijn dochtertje word ineens weer wakker s'nachts

Onze dochter slaapt sinds dat we haar vroeger naar bed proberen te laten gaan niet meer door.

Mijn dochtertje is nu bijna 11 maanden en heeft eigenlijk altijd problemen gehad om in slaap te komen. Ze sliep wel al vanaf dat ze 4dagen oud was de hele nacht door. Heerlijk, alleen toen was het nog normaal dat ze om 11uur half 12 haar laatste voeding kreeg. Middagslaapjes heeft ze eigenlijk nog nooit gedaan. Zelfs niet toen ze heel klein was. Eigenlijk was ze overdag altijd wakker. Sinds een week of 2 doet ze eindelijk een slaapje overdag (hooguit 2uurtjes met een uitschieter van 2 en half uur). We proberen haar steeds iets vroeger naar bed te doen, want ze sliep nooit eerder dan half 11 en we vonden het nu wel tijd dat ze eerder gingen slapen. Ze is nog klein en heeft haar nachtrust hard nodig. Maar sinds we dat doen word ze snachts wakker. Dan moet ze ook echt een fles want anders slaapt ze niet verder. Zelfs als we haar om tien uur pas op bed leggen is het rond een uur of 3/4 huilen. Ze krijgt dan voeding en is vervolgens 7uur weer wakker. Inmiddels ben ik weer aan het werk en die gebroken nachten beginnen me echt moe te maken. Heeft er iemand tips om onze dochter vroeger naar bed te krijgen en door te laten slapen? Pas als zij om 11uur naar bed gaat ongeveer slaapt ze de hele nacht lekker door. Maar naar mijn idee is het niet goed voor een baby van 10 maanden om zo laat te gaan slapen.... 

9 jaar geleden

Ik kan er ook niet goed tegen. Ze raakt dan helemaal overstuur dat vind ik te zielig. Daarom krijgt ze dan toch een flesje. Ze sliep eerst wel door de hele nacht. Is pas sinds kort dat ze midden in de nacht weer wakker word.

9 jaar geleden

Hm. Ik ben niet zo fan van uit laten huilen. Voor je dat probeert moet je echt even goed informatie inwinnen over de psychologische gevolgen. Ik snap wel dat je graag wilt dat je kind doorslaapt maar ze leren het uiteindelijk wel hoor. Mijn peuter slaapt al een hele tijd goed in en door. Zonder uithuilen. Er zijn meer soorten slaaptraining

9 jaar geleden

Het is natuurlijk maar een advies dat ik kreeg van het consultatiebureau. Slapen moet je leren!!! Zij vertelden me dat kinderen moeten leren om zelf weer in slaap te vallen, net zoals dat ze dat moeten als je ze begin van de avond in bed legt. Huilen kan een methode zijn om in slaap te komen. Een flesje kan dat ook zijn, maar dat moet dan geen 'onheuse' methode zijn. Natuurlijk vind je kindje het fijn warme melk of pap te drinken bij papa of mama en daar slaap je beter van, maar ze moet ook zelf leren weer te gaan slapen. Ik haalde haar zelfs niet uit bed (tenzij dat moest en er echt iets aan de hand was zoals ziek of een poepluier). Het is VRESELIJK je kind te laten huilen, dat weet ik, maar als je af en toe gaat kijken weet je dat er niks mis is. Dit is een stapje richting onafhankelijkheid. Mijn dochter is inmiddels ruim 2 jaar en slaapt elke nacht van 7 tot 7 of 8. Alleen als ze ziek is wordt ze wel eens 's nachts wakker, vaak hoef ik er niet eens naar toe. Geloof me, ik heb ook hopeloze momenten gehad en gedacht dat het niet over zou gaan maar heb veel advies gevraagd en boeken gelezen. Natuurlijk is het voor elk kindje anders, ik was van de filosofie: ik probeer het uit en als het niet helpt, probeer ik wat anders. Lastig is het zeker. Heel veel succes!

9 jaar geleden

Ik kan het als moeder echt niet alleen om dat huilen aan te horen ik vindt het zielig mijn middelste dochter heeft het tot 2 jaar gedaan 1 keer s'nachts opstaan en toen ze twee werdt was het over het kan ook met fases te maken hoe maakt je kind de dagelijkse ritme door en hoe verwerken ze het zelf ik hoor vaker dat de kleintjes alles verwerken wanneer ze naar bed moeten en dan niet goed slapen maar bij het consultatie bureau zeggen ze niet is erg als ze overdag een middagdutje doen en alles goed doen overdag waarom zou het s'avonds dan ook goed gaan nee s'avonds zou je dan een keer eruit gaan voor de kleine mar voor mij niet erg ben al aan het afbouwen met een kleinere fles en water als drinken.