Snap
  • Baby

Help, mijn dochter kijkt scheel; part V

Na 2 maanden weer een controle bij de orthoptiste

Alweer deel 5 van ons verhaal. Mijn dochter werd met een leeftijd van 6 maanden via het consultatiebureau doorgestuurd naar een orthoptiste omdat ze scheel kijkt. Na in totaal 3 maanden afplakken (om een lui oog te voorkomen), waren haar oogjes vorige keer op hetzelfde niveau.

Nu dus weer een vervolg na 2 maanden. We moesten 2 weken geleden weer op controle. Voor mijn gevoel deden de oogjes nog steeds allebei hetzelfde. Toch bleek nu dat ze vooral haar linker oogje gebruikt, terwijl het allemaal is begonnen met een overheersend rechter oogje! 

Normaal gesproken vallen kindjes vaak weer terug in hun 'oude gewoonten'. Dan had je nu verwacht dat ze nog steeds vooral rechts zou gebruiken. Bij Izzy natuurlijk weer niet ;) Dat betekent dat we dus weer 6 weken het linker oog gaan afplakken....

Half december gaan we weer voor een controle. Benieuwd welk oogje dan weer overheerst! ;)

8 jaar geleden

Nooit je reactie gezien om mijn bericht... Maar ik vind het ook erg fijn om te zien dat er meer " lotgenoten" zijn. Op de een of andere manier kom je het niet veel tegen. Wij hebben net weer een controle gehad en mogen nog even wachten met een brilletje aangezien haar leeftijd (11 mnd) ze is wel een " grensgevalletje". Heeft op dit moment een afwijking van +3,5. Maar waarschijnlijk is het geen succes om haar nu al een bril op te zetten. Ook Noor moet geopereerd worden rond de leeftijd van 2 jaar. Bij jullie ook rond haar 2e?

8 jaar geleden

Altijd 'fijn' om lotgenoten te vinden! Krijgt jullie dochter nu al een brilletje? Bij ons is wel gezegd dat ze een matige + afwijking heeft, maar er is nog niet over een correctie gesproken. Wel zal ze uiteindelijk ook geopereerd moeten worden, uiteraard. Sneu hè, bij zo'n kleintjes.

8 jaar geleden

Hoi Yvette, Ik volg al een tijdje je blog, net zoals Izzy kijkt onze dochter van 9 maanden ook scheel. Wij zijn ook al vanaf een maand of 4 onder controle bij de orthoptiste en nu druk aan het afplakken. Rond de leeftijd van 2 zal onze dochter geopereerd moeten worden. Aankomende maand hebben we weer een controle afspraak en dan zullen we ook zien of ze wel of geen brilletje nodig zal hebben. Heel spannend allemaal.