{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help, mijn dochter kijkt scheel; part IV

Weer een controle bij de optometriste, deze keer gelukkig goed nieuws!

Afbeelding blog 'Help, mijn dochter kijkt scheel; part IV'

De 4e update inmiddels al weer. Vorige week hadden we weer een controle bij de optometriste omdat Izzy scheel kijkt. Vanaf ongeveer 7 maanden zijn we haar 'goede' oogje gaan afplakken om te voorkomen dat dit een lui oog zou worden. Twee maanden geleden was het nog niet helemaal bijgetrokken.

Bij de afspraak van vorige week dan eindelijk een beetje goed nieuws. Ze kijkt nu afwisselend met beide oogjes scheel. Het klinkt gek, maar dat betekent blijkbaar dat haar oogjes op het zelfde niveau zitten en ze zullen dan ook allebei even goed (of slecht) ontwikkelen. 

Het scheelzien op zich is niet te verhelpen met afplakken. Daar zal ze ooit aan geopereerd moeten worden, al is de kans klein dat het nog helemaal goed komt, aangezien ze het op zo'n jonge leeftijd al had. Bij sommige kindjes gaat het ook vanzelf weer over. Ze hebben dan een sterke + afwijking, die ze zelf accommoderen, waardoor  ze wel gaan loensen. Bij Izzy is dit helaas niet het geval. 

Over 2 maanden moeten we weer terug. Dan wordt er gekeken of de oogjes nog steeds op het zelfde niveau zitten of dat er toch weer geplakt moet worden. 

Wat ik vooral jammer vind, is dat ze nu geen diepte kan zien. Ik vraag me dan ook af of haar ontwikkeling hier onder lijdt. En of ze eventueel wel in 3D ziet na een operatie. De tijd zal het leren... ;)


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je