{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help hij heeft een voorkeurshouding!

Afbeelding blog 'Help hij heeft een voorkeurshouding! ' Achtergrond blur afbeelding

Zo'n 1,5 maand geleden werden we door het consultatiebureau doorverwezen naar de fysiotherapeuten van van der linden. Onze kleine man heeft namelijk al sinds de geboorte een enorme voorkeurshouding. Dit geeft hem belemmering in de spierkracht van zijn nekje aan een kant. 

We zijn nu flink met hem aan het oefenen en er zit zeker sinds hij bij de fysio loopt vooruitgang in. Hij beweegt al meer zijn hoofd naar allebei de kanten. Zijn spierkracht is nog niet optimaal maar dat blijven we trainen door hem op een bepaalde manier op te pakken en hem vooral aan te spreken aan de kant die hij het minst leuk vind. Ook leggen we hem regelmatig op zijn zij en gaan we met een speeltje van midden uit bewegen naar de kant die hij niet zo prettig vind en natuurlijk wisselen we ook af want anders oefent hij niet meer beide kanten. Spelenderwijs leren zijn voorkeurshouding te minderen. 

Mochten jullie als ouders nog tips hebben tegen een voorkeurshouding, ze zijn van harte welkom! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je