{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help! Een tweeling! Deel 2

Net van de schrik bekomen, zitten we in de wachtkamer bij de gynaecoloog. Wat staat ons allemaal te wachten?

Afbeelding blog 'Help! Een tweeling! Deel 2' Achtergrond blur afbeelding

Een paar dagen na ons bezoek aan de verloskundige zitten we in het ziekenhuis bij de gynaecoloog. Ze lopen iets uit en de zenuwen beginnen aardig op te spelen. Wat gaat er vanaf nu allemaal gebeuren? Ik heb wel 100 vragen!
Eindelijk mogen we naar binnen waar ik meteen mag gaan liggen voor een echo. 'Wat spannend hè, een tweeling?' Zegt ze. De gynaecologe is een rustige, gemoedelijke vrouw en dat maakt dat ik mij wat meer op
mijn gemak voel. Ze vertelt dat ze eerst gaat kijken of het een eeneiige of tweeeiige tweeling is. Ik had geen idee dat ze dat op deze termijn (9 weken) al konden zien. De mevrouw draait en zoekt en na ongeveer 10-15 minuten zegt ze dat wij een eeneiige tweeling krijgen. 'Tuurlijk' denk ik, 0,5% kans en wij zijn weer de gelukkigen... ik had mij al een beetje ingelezen en kwam allerlei complicaties tegen waar je 'u' tegen zegt. De gynaecologe legt uit waarom ik op strenge controle moet komen en welke complicaties er op kunnen treden. De mevrouw heeft mij ondertussen aardig bang gemaakt en mijn man zegt dat we voorlopig wel even genoeg informatie hebben gekregen. We maken een hele lijst afspraken voor de komende periode en we gaan, lichtelijk aangeslagen, weer naar huis. De weken erop lijkt niks erop dat er iets niet goed gaat. De tweeling groeit goed en zijn lekker actief. In mijn 16e week kijkt de echoscopiste erg lang naar het scherm en gaat er toch even een gynaecologe bij halen. We schrikken even maar vertrouwen dan op de woorden van de gynaecologe. Ze geeft aan dat er een vruchtwaterverschil is ontstaan en dat willen ze nauwlettend in de gaten houden. Een paar dagen later moet ik terug komen. 'Het spijt ons mevrouw, maar we moeten met het ziekenhuis in Leiden overleggen omdat het vruchtwater verschil steeds groter wordt, dit neigt naar TTS (tweeling transfusie syndroom).' De volgende dag kunnen we al terecht. In mijn volgende blog vertel ik meer over het leed dat TTS heet...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je