{{ message.message }}
{{ button.text }}

Help! Een tweeling!

Na een miskraam vorig jaar besluiten we het weer te proberen. Wat zijn we enorm verrast als het er twee blijken te zijn! Ik wil jullie meenemen in onze rollercoaster van de afgelopen weken.

Afbeelding blog 'Help! Een tweeling!' Achtergrond blur afbeelding

Toen onze dochter 2 jaar werd, begon het bij ons weer te kriebelen. We besloten om er voor te gaan. Wat zou het leuk zijn, een broertje of zusje voor onze dochter!

Overwacht snel had ik een positieve test in mijn handen. Enorm blij, maar toch met een raar onderbuikgevoel maakten wij een afspraak bij de verloskundige. Helaas mocht het niet zover komen, want met 8 weken zwangerschap ging het helaas mis. Verdrietig als het was, kon ik ook reëel zijn en bedenken dat dit kindje waarschijnlijk geen kans op leven zou hebben.

Maanden gingen er overheen voordat ik weer 'kriebels' kreeg. Ook mijn cyclus was enorm in de war dus we lieten het even zo. ' We zien wel' dachten we.

Op een avond vroeg mijn man of we het niet weer zouden proberen. Het duurde daarna even voordat het weer zover was, maar we mogen zeker niet klagen. Een spannende tijd brak aan, want met de miskraam nog in gedachten duurde het best lang voordat we bij de verloskundige terecht konden. Eindelijk was het moment daar en wat was het prachtig om een kloppend hartje te zien!!

De verloskundige zag niks bijzonders wat erop zou kunnen wijzen dat het dit keer weer mis zou gaan. Maar dat kan natuurlijk nog steeds, ook al was er niks te zien.

2 weken later mochten we terug komen, we namen ons dochtertje mee en kregen daar een enorme verrassing te verwerken. De verloskundige zag niet één, maar twee hartjes kloppen!! Allebei blij verrast, maar toch ook wat geschrokken vertrokken we weer naar huis. 'Jeetje, hoe gaan we dit doen?' Er spookten allerlei vragen door ons hoofd. Na de schrik waren we vooral erg blij dat ons gezin zo mooi uitgebreid gaat worden. Onze familie kon het bijna niet geloven maar zijn uiteraard enorm blij voor ons.

Omdat het een tweeling zwangerschap is, mag ik niet meer onder controle bij de verloskundige, maar word ik doorverwezen naar de gynaecoloog in het ziekenhuis.

Hoe ons avontuur verder gaat, lees je in mijn volgende blog...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je