Snap
  • Baby
  • Kind
  • Mama
  • Nieuws
  • slapen

Hellpp!

We slapen nooit een nacht door
6 jaar geleden

Hallo, Fijn dat het al een aantal nachten goed gaat! Ook fijn om te horen dat een tip geholpen heeft. Groetjes

6 jaar geleden

Ongeloofelijk! Ik wil niet te hard en te snel juichen maar we zijn begonnen met ‘savons de dag door te nemen. Pyjama aan, beneden nog wat drinken, tanden poetsen, we leggen hem in bed nemen de dag door en hij gaat slapen. Hij slaapt al 5 nachten door ? bedankt voor de tip!!

6 jaar geleden

Wat zwaar, zeg! Zeker als je ook nog eens zwanger bent. Wat wij doen bij de kleine, is hem lekker laten huilen. Dit betekent niet dat wij ervan genieten als hij 's nachts huilend wakker wordt, maar hij moet zelf weer in slaap leren vallen. We laten hem niet uren huilen en als hij echt om ons roept op een manier die paniek uitschreeuwt, dan gaan we ook naar hem toe. Dan geven we hem snel een schone luier, ook al huilt hij, gaat zijn slaapzak weer dicht, wiegen we hem een paar seconden en leggen hem weer in zijn bedje. Soms doen we zijn Zazu aan (muziek pinguïn waar wij eeuwig bij zullen zweren!!) en dan moet hij zich weer zien te redden. En soms is een shirt van mijn vriend al genoeg. Maar we leren hem zeker weten niet om bij ons in bed te slapen. Daar zijn wij enorm stellig in. Dat is er zo moeilijk weer uit te krijgen. Maar iedere ouder moet zelf weten hoe hij of zij een kind opvoedt. Onze kleine heeft ook een periode gehad dat hij om half 10 's avonds wakker werd. Op een gegeven moment dacht ik: Ik ga gewoon niet meer naar hem toe en kijken wat er gebeurt. Dat heeft twee avonden geduurd en sinds dien slaapt hij weer door. En wordt hij 's nachts wakker? We horen het tien minuten aan en negen van de tien keer is hij binnen die tien minuten (die aanvoelen als uren!!) alweer vertrokken. Succes! Je bent niet de enige moeder die hiermee zit.

6 jaar geleden

Och meid. Wat enorm zwaar! Ik heb een zoontje van 5 die ook al zn hele leventje niet doorslaapt. Toen ik zwanger was van de tweede was ik ook helemaal kapot. Driftbuien in de nachten. 6x per nacht eruit. Ik kreeg geen hulp van mijn man, waardoor ik uiteindelijk de halve zwangerschap vreselijk depressief ben geweest. Wij hebben toen hulp gekregen van een team van super lieve mensen van Jeugdhulp (dit is geen jeugdzorg). Bij ons zoontje was een ritueel heel belangrijk en duidelijkheid. We hebben een slaapklokje gebruikt. Dit werkte voor mijn zoontje niet maar voor veel andere kindjes wel. Dit kan je proberen? Duidelijk aangeven dat hij pas uit bed mag als het lampje aan gaat. Hij is echter nog maar 2 dus misschien dat dit nog niet werkt. Wat bij ons hielp is rustig blijven. Geen discussie aangaan maar ook zeker niet ons zoontje uit bed laten komen. Snachts slapen mensen. Nacht na nacht heb ik hem dit uitgelegd. Nee M. Je gaat nu weer slapen. Iedereen slaapt. Opa en oma ook. En dit volhouden. En mocht hij dan een nacht doorslapen dan vooral duidelijk laten merken hoe trots je op hem bent. Wauw wat heb jij goed geslapen! Daar worden papa en mama zo blij van. Zullen we dit vanavond weer doen? En het dan voor het slapen weer aangeven. Je hebt zo goed geslapen afgelopen nacht. Mama is zo trots op jou. Dan gaan we vanavond weer zo goed slapen. Het is uitproberen wat voor jou mannetje werkt. Hier was en is het super belangrijk dat M. Overdag weinig prikkels krijgt en een gestructureerde dag. Heel veel succes en sterkte! Maar alsjeblieft geef het optijd aan als je het niet meer trekt. Schakel je familie en vrienden in. Ik heb dat niet gedaan en toen ging het heel erg mis. Dikke kus en knuffel.