{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hellpp!

We slapen nooit een nacht door

Afbeelding blog 'Hellpp!' Achtergrond blur afbeelding

Hee mama’s en papa’s

Helpp! Ons zoontje V. slaapt slecht, heel slecht. Ik denk dat wij op het moment van de 7 nachten in onze handen mogen klappen als we er 1 kunnen doorslapen.
V. Wordt over 2 weken alweer 2 jaar. Is een heel slim mannetje en kletst veel voor zijn leeftijd. Praat je de hele deg na, hoord en ziet alles!
Hij gaat meestal tussen 19.00/19.30u. naar bed. Voor die tijd lekker in bad, nog even beneden wat drinken tandjes poetsen en lekker slapen. Dit gaat allemaal prima, maar vanaf een uur of 23.00u. ongeveer begint het.. huilen, krijsen, gillen enz enz. Als we dan bij hem gaan kijken is hij soms alleen knuffeltje of speen kwijt, als we deze geven valt hij weer in slaap. Dit is het gunstigste senario maar de laatste weken blijft het hier niet bij. (We staan soms wel 5/6x per nacht op omdat de kleine man huilt) Net nog... 23.30u ik wordt wakker V. huilt, mijn man loopt naar zijn kamertje om te kijken wat hij kan doen. Hij praat, hij vraagt, hij wil hem uit bed pakken maar dit maakt het alleen maar erger. V. roept alleen maar nee nee nee. ( nu zegt hij overdag ook vaak ‘nee’ zonder na te denken of er besef van te hebben) Na 15 min zonder veranderering neemt hij V. mee naar onze kamer, het wordt nog erger. Na een tijdje begint V. bij zinnen te komen en stopt met huilen. Nog even knuffelen en dan lekker terug naar bed, dachten wij.... Eenmaal terug in bed begint alles weer opnieuw. Ik ga zelf naar V. wil hem met woorden troosten, dit lukt niet aanraken mag ik ook niet. Na een tijdje was V. zo overstuur dat ik hem uit bed heb gehaald en meegenomen bij ons in bed. Ook dit was niet goed, heb hem zijn slaapzak opengemaakt hij is oo de grond naast mijn bed verder gaan huilen, snikken en krijsen. Na een minuut of 15 vond ik het wel goed geweest. De tranen liepen en lopen weer over mijn wangen. Mijn kleine grote man.. 😭 Ik heb gevraagd of hij een filmpje wilde kijken op mijn telefoon, meteen was alles goed en alle tranen weg. Ben meteen heel duidelijk geweest en gezegd dat hij 1 filmpje mocht zien. Toen het klaar was was V. het er niet mee eens, wel heb ik doorgezet en mijn telefoon opgeruimd. Na nog een hele tijd geknuffeld en zachtjes liedjes gezongen te hebben. Kon ik hem wel met tegen zin terug in zijn bedje leggen. Nog wat snikken en uiteindelijk is hij in slaap gevallen.
Zelf ben ik 18 weken zwanger van onze 2e spruit. Ik ben op.. helemaal op ik weet niet meer wat ik moet doen, dit geld ook voor mijn man. Ik kan soms nog uitslapen mits V. dit na zo’n helse nacht ook doet, maar mijn man moet er om 6.00 uit ‘s ochtens. Hellpp wat kan ik doen ik weet het echt niet meer...

Liefs X

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je