Snap
  • Baby
  • Voeding
  • post

Heerlijk genieten van borstvoeding geven

Ik geniet er elke keer weer van. Mijn kleine mannetje drinkt nog steeds heerlijk aan de borst.

Ik geniet er elke keer weer van. Mijn kleine mannetje van 8,5 maand drinkt nog steeds heerlijk aan de borst. Daarnaast krijgt hij ook vast voedsel en 's avonds en 's nachts flesvoeding, omdat hij 's nachts te vaak kwam en honger bleek te hebben. Maar het aantal keren voeden wordt daardoor een stuk minder. En ik mis het best, dat kleine warme frummeltje midden in de nacht aan de borst. Natuurlijk, dat hij nu nog maar 1/2 keer wakker wordt per nacht in plaats van 8-10 keer, dat is het het ook waard natuurlijk. Maar toch!

Gelukkig drinkt hij nu nog een paar keer per dag aan de borst. Soms is dat de enige manier om hem in slaap te krijgen. En ik geniet er met volle teugen van. Dat (niet zo'n heel klein meer) mannetje die gulzig drinkt, ondertussen aan mijn T-shirt ligt te frummelen, vervolgens in een soort trance raakt en meestal uiteindelijk in slaap valt. Soms ligt hij flink te klooien, is hij enorm afgeleid door elk geluidje of verveelt hij zich en krijg ik een stel tanden in mijn borst. Dat is iets minder prettig, en toch! Ik zou het voor geen goud gemist willen hebben!

Ik moet er nog niet aan denken, afscheid nemen van het borstvoeden. We gaan dus lekker nog eventjes door, zolang het goed gaat. En van elke keer blijven genieten, elk momentje in me opnemen.

10 jaar geleden

Zo herkenbaar hier ook nog steeds negen maanden is mijn schatje wij gaan ook door tot ze wil dus lekker genieten!

10 jaar geleden

Mijn zoontje is inmiddels bijna 15 maanden en drinkt nog steeds uit mijn borst! Hij eet inmiddels al een tijdje met de pot mee, maar vindt het blijkbaar fijn om bij mama te blijven drinken. We merken ook dat hij het niet nodig heeft, maar meer 'trek' heeft. Hij komt altijd bij me en gaat dan aan mijn shirt trekken.. Neemt 5 slokjes en gaat weer verder spelen... Probeer sinds zijn eerste jaar af te bouwen, maar hij heeft nog genoeg dagen dat hij geen vast voedsel wilt eten en stiekem vind ik het ook fijn... Op dagen dat ik werk eet hij gewoon vanalles met zijn vader mee, maar zodra ik thuiskom, trekt ie meteeeeeeen aan mijn shirt... hahhaa... Zo wordt afbouwen wel heel moeilijk! Denk dat ik een keer ketchup op mijn tepel moet smeren, of in ieder geval een smaakje dat hij niet lekker gaat vinden.. Want hoewel ik het niet erg vind, moet hij toch ermee stoppen.. We proberen nu ook voor een tweede kindje en aangezien ik nog steeds borstvoeding geef, ben ik niet ongesteld en zo wordt het moeilijk bepalen wanneer ik ovuleer.

10 jaar geleden

Zolang jullie beiden genieten gewoon doorgaan!

10 jaar geleden

Fijn dat je er zo van kunt genieten!