{{ message.message }}
{{ button.text }}

Heerlijk avondje mag blijven !!

Door alle commotie rondom zwarte Piet was ik haast vergeten wat een gezelligheid Sinterklaas avond brengt...

Afbeelding blog 'Heerlijk avondje mag blijven !!' Achtergrond blur afbeelding

Eerst wilde ik er maar niet aan beginnen, Sinterklaas. Ten eerste zijn ze nog te jong en bovendien vroeg ik me af of ik ze wel moest laten wennen aan iets wat wellicht over een aantal jaren niet meer bestaat...

Heb me best geïrriteerd aan de 'zwarte pieten' discussie. Een zwarte (niet Nederlandse) vrouw van de VN wakkerde een aantal maanden geleden de discussie aan en sindsdien hangt er aan onze traditie een vervelend randje. Ik vind een discussie prima, maar als zo'n discussie blijft voortduren en een volledig andere wending krijgt dan haak ik wel af. En dat terwijl de meeste 'zwarte' mensen (of moet ik zeggen donkere) onder ons absoluut geen probleem hebben met het feest omdat ze zichzelf niet identificeren met een geschminkte blanke... Dus waar maken we ons druk over? Blijkbaar is het van deze tijd om alles onder een vergrootglas te leggen. Misschien zijn we vergeten waar het daadwerkelijk om draait: een gezellig familiefeest waar we kinderen centraal stellen en verwennen met cadeautjes maar ook zelf weer even terugdenken aan hoe spannend het was vroeger.. De hele avond was ik destijds aan het wachten totdat sinterklaas op de deur zou kloppen met een zak cadeautjes. En oh wee als ik niet braaf was geweest, mijn ouders zeiden dat ik dan mee moest in de zak....

(Ik zou nu eigenlijk best wel mee in de zak willen naar warm Spanje!)

Eenmaal terugdenkend aan deze traditie verkoos ik er toch voor om het ' heerlijk avondje' in ere te houden. Dus een jute zak, cadeautjes, vriendjes en vriendinnetjes uitgenodigd en onszelf verwend met boterletter, chocolade, pepernoten en taaitaai. 

De girls vonden het maar al te gezellig, maar vooral ik heb genoten van die blije koppies van alle kids! 

En daar draait het om! Sinterklaas en zwarte piet is liefde! Een traditie die ik er zeker in ere ga houden! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je