{{ message.message }}
{{ button.text }}

Heeft ons meisje soms koemelkallergie?

Koemelkallergie, poepexplosies en doorslapen.

Afbeelding blog 'Heeft ons meisje soms koemelkallergie?'

Laat ik bij het begin beginnen. Mijn vriend en ik hebben allebei koemelkallergie, de kans is dan ook groot dat ons kindje dat ook zal hebben. Ons meisje is nu bijna 7 weken en na week 2 veranderde ze van een blije rustige baby in een onrustige huilbaby met veel pijn en spugen. Wij hadden dus een vermoeden dat ze koemelkallergie heeft. Na 3 medewerkers van het consultatiebureau én de huisarts gesproken te hebben, mochten we overstappen op melk speciaal voor koemelkallergie. Nutrilon pepti 1.

Ik gistermiddag naar de apotheek, want het zou klaarliggen voor ons en het zou geregeld worden met de verzekering. Wat een gedoe zeg even naar de apotheek in deze tijd! Na lange tijd wachten meldde de apotheker dat de huisarts het niet doorgegeven heeft en er dus niks klaar ligt voor mij. AARGH. Ik met mijn goeie gedrag door naar de Etos om het dan maar zelf aan te schaffen. (Holy shit 34 euro voor 6,5 dag voeding!) We willen tenslotte zo snel mogelijk ons kindje van de pijn afhelpen. 

Gisteravond met de avondfles zijn we begonnen met de overstap. Mijn vriend gaf het flesje en na drie kwart flesje spuugt ze letterlijk de helft weer uit. Hij, zij en de bank zaten helemaal onder. Uiteindelijk heb ik het laatste beetje gegeven en na een goede boer merk ik dat mijn hand nat wordt. Dat is gek, haar rug was niet nat geworden door de melk. Ja hoor, een poepexplosie van jewelste! Waarschijnlijk spuugde ze daarom opeens de fles uit omdat mevrouw niet moet poepen én eten tegelijk. De poep kwam helemaal tot haar borst. En uitgerekend gisteren had ze géén overslagromper aan. Eindstand: poep 1-0 romper. Rompertje kapot geknipt anders zou het in haar gezicht komen met het rompertje uittrekken. Om 23:45 lag ze eindelijk weer heerlijk te slapen. En jawel, ze heeft daadwerkelijk voor het eerst doorgeslapen tot 06:45!! TROTS. Helemaal geen last van krampjes gehad ‘s nachts. De fles van 07:00 dronk ze helemaal leeg en kon haar na een halfuur rechtop houden zonder huilen neerleggen in de box. Weer een overwinning! Helaas heeft ze om 09:00 uur weer flink gespuugd. Maar al met al oogt ze al een stuk vrolijker dan de voorbije weken. Ik heb goeie hoop en vertrouw erop dat het helemaal goed gaat komen met ons meisje door deze melk! Lessen die ik al geleerd heb: 1. Ons kind is een ware poepmachine. 2. Alleen nog maar overslagrompers aantrekken haha!

Zijn er meer moeders die Nutrilon Pepti gebruiken en wat zijn jullie ervaringen ermee?

Liefs,

Kelsey

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je