{{ message.message }}
{{ button.text }}

hectische (on)rust

gelieve deze blog niet op fb te plaatsen. na een periode van de achtbaan even wat tijd voor mezelf nodig. nooit verwacht dat het zoveel met mij zou doen en met mijn gezin. Naief? ja dat zeker... maar goed, ergens de stille hoop dat mijn kracht mij overeind zou houden.. in tegendeel.

Afbeelding blog 'hectische (on)rust' Achtergrond blur afbeelding

we hebben nieuwe telefoonnummers genomen, gewoon simpelweg dat dat gekke mens niet meer kan bellen... en eigenlijk dat we voor de hele familie afgesloten zijn. even tijd voor ons zelf. even rust en geen toestanden aan ons hoofd.
na de avond waarin ik alleen maar kon bedenken dat ik een super sterk mens was, heb ik goed geslapen ik was kapot... echter acht onze kleine man er anders over... de nachten zijn horror... hij wordt zovaak wakker, het is bijna niet normaal. Ik heb mijn baas gebeld, laten weten dat ik even te veel aan mijn hoofd heb. want wat hebben mijn cliënten aan een hulpverlener die haar eigen leven niet op orde heeft? kan ik luisteren naar de problemen en zorgen van andere mensen en hen adviseren en in het ergste geval gedegen onderzoek doen en diagnostiseren...? nee ik voel me niet goed, heb een concentratie van een natte krant en ben moe.... doodmoe... ik heb even tijd voor mezelf nodig, even ik tijd, ik en mijn gezin... even tot elkaar komen even genieten van de rust..

maar ook met de nieuwe telefoonnummers leek het nog wel een hotline met alle social media... instagram, fb alles leek te ontploffen, na blokkeren zelfs LinkedIn die helemaal los ging. familie en kennissen van mijn schoonmoeder stuurde de meest heftige berichten naar ons toe. naar mijn man dat hij een waardeloze zoon was, naar mij dat ik echt mezelf eens na moest kijken en wat ik gedaan had niet door de beugel kon. mensen waar ik het bestaan niet van wist... en ook na het telefoonnummer te hebben gewijzigd heb ik alle account op social media verwijderd.. Back to basic, gelukkig weten ze mij hier niet te vinden , want ik weet zeker dat ook hier berichten naar mijn hoofd zouden worden gegooid...

Mijn zwager en schoonzus lijken de weg naar ons huis gevonden te hebben, eerder zij nooit kwamen des te vaker zij op de stoep staan. ook na mijn woede uitbarsting.. echter zijn zij nu een charme offensief begonnen wat met name aandacht is voor onze kleine man en versterking van de band met mijn man.
gisteren ochtend stonden ze weer voor onze deur.. heel vroeg.. we waren eigenlijk nog bezig met bijkomen van de nacht. mijn schoonzus had haar kids naar school gebracht en mijn zwager was deze dag kinderloos. ze kwamen even op de koffie. gapend omdat ik niet de strijd direct aan wilde gaan en feitelijk gezien er geen woord over mijn schoonmoeder is gevallen de afgelopen week zet ik koffie. al gapend achter het koffie apparaat luister ik naar de maling van de bonen en het water wat verwarmd wordt. Ik kan niet anders zeggen dat dit toch altijd het mooiste geluid in de ochtend is. Mijn zwager vraagt waar de kleine man is. Die slaapt... die slaapt net... die slaapt eindelijk hoe zou ik het zeggen. Mijn zwager kijkt verbaasd. goh slaapt hij dan zo slecht hoor ik hem zeggen tegen mijn man... ja hoor mijn nekharen gingen overeind staan, daar gaan we weer. Ik hoor mijn man vertellen dat hij de laatste dagen slechter slaapt door alle spanningen. aha hoor ik mijn zwager zeggen. Aha .. hypocriete vent ben je toch ook met je aha.. en dan gaat de mond van mijn schoonzus open, ja dat heb je wel eens he van die periodes, dat hoort erbij... inmiddels verplaatst het verhaal zich richting mij... ga jij er dan ook snachts uit of laat jij mijn broer het zware werk doen nu jij je ziek gemeld hebt.. Uhm even mijn man heeft vakantie en ik ben ziek... maar beide zijn wij kapot.. ik antwoord een beetje afstandelijk, tuurlijk ga ik eruit als mijn kind wakker wordt. Hoe komt het dan dat hij zo slecht slaapt , hij sliep zo lekker door... een opmerking als een kras op een plaat.. het deed pijn aan mijn oren... kortsluiting !!!!!! waarom slaapt hij zo slecht, ik hoor mezelf praten maar kan niet meer stoppen... hij slaapt slecht doordat hij een oma heeft die hier als een idioot op de ramen heeft staan schreeuwen en hier iedereen zit te doen alsof er niets aan de hand is... Stik lekker in jullie koffie want ik zat de afgelopen dag al te wachten op jullie pleidooi dat de aangifte ingetrokken moet worden. Ja ja ja ja... de reactie is naar mijn man toe. Moeders heeft gevraagd of we met je willen praten, of je misschien wil overwegen je aangifte in te trekken. - ze mist je kerel, ze mist de kleine man , ze mist de gezellige momenten.. - terwijl ik dit verhaal hoor word draaierig... ik word misselijk, krijg hoofdpijn moet kokhalzen.. Ik ren naar het toilet... net op tijd ...
alle spanning komt weer naar boven, mijn lijf reageert als een gek... terwijl ik boven de wc hang hoor ik mijn man zeggen. het is beter dat je vertrekt. het is beter dat jullie gaan..... het klinkt magisch ... ik hoor dat mijn schoonzus reageert... en de discussie probeert aan te gaan.... NU hoor ik mijn man zeggen. Jullie gaan NU.... ik hoor de stoelen van de eettafel schuiven , de stappen naar de deur... de deur die dicht gaat... ze zijn weg.. wat ik wil... is de gordijnen dicht doen, de lichten uit en slapen.. heel lang slapen... mijn man klopt op de deur.... lieverd, kom van de toilet ... het is klaar ze zijn weg... ik doe de deur open, kijk mijn man aan.. de tranen in zijn ogen... .We moeten sterk zijn lieverd. jij en ik , wij tegen de rest....

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je