Snap
  • Baby

Hebben wij weer, een lachbaby

Hebben wij weer, een lachbaby, zo’n eentje die altijd lacht en tevreden is.

Nee even serieus, het is heeeeeerlijk en dat al voor de tweede keer.

Jackie was een vrolijke rustige baby. Vele om mij heen zeiden; “Wacht jij maar tot je een tweede krijgt, die is vast heel anders! Slapeloze nachten en vooral niet makkelijk, want een tweede keer kan nooit zo zijn en een tweede is altijd anders!”

Zal dat echt zo zijn? Zijn we met Jackie zo verwend en kan dat inderdaad niet een tweede keer? Jackie sliep vrijwel meteen door en de eerste jaren sliep ze uit tot 09.00/09.30 uur. Ik moet eerlijk toegeven de laatste tijd is het 08.00 uur en ja dat vind ik vroeg. Ik kan niet zonder slaap, ik word daar niet bepaald een leuker mens van. En heel vroeg opstaan al helemaaaaal niet, ik ben namelijk echt een avondmens. We waren al bang, nog zo’n perfect kind kan toch nooit? Maar het is toch echt zo, Lilly lacht de hele dag, zelfs al vanaf het begin met geluid! En anders slaapt ze of kijkt ze rustig om zich heen. Ze slaapt 's nachts al heel wat uren door en huilt alleen als haar eten niet snel genoeg komt. Net als haar zus. Waar ik nu wakker van word is niet Lilly's gehuil, maar door een natte bh en borsten die op springen staan (hoe lang gaat dit nog duren???)

Maar een pasgeboren baby kan toch helemaal niet lachen? Dat zijn stuipjes wordt er gezegd. Maar toen ik bij het consultatiebureau was ging ze vrolijk verder. Lachen, lachen, lachen, de arts vroeg of zij nu het eerste lachje had, nee mevrouw zo is ze de hele dag. En ze is zelfs al een tijdje aan het brabbelen, ja ik heb het op camera mensen! Nou, ze is wel erg tevreden, voegde de arts toe, je ziet dat jullie als ouders rustig zijn want dat straalt ze uit.

Uhh rustig?! Ik heb haar maar niet verwezen naar mijn blog over de verhuisstress, er staan hier nogsteeds onuitgepakte dozen en mijn roos was blijkbaar ook als sneeuw voor de zon verdwenen. Maar blijkbaar geven wij toch de rust en regelmaat die ze nodig heeft.  Maar ik denk ook dat er een stukje “geluk” meespeelt. Want als ik om mij heen kijk zie ik veel lieve mamma’s die het toch wat moeilijker hebben. Mamma’s met veel geduld en liefde maar waarbij het er wel anders aantoe gaat. Damn wat heb ik respect voor deze moeders, dan besef ik dat wij best een uitzondering zijn en dat wij echt wel geluk hebben en dat al voor de tweede keer.

8 jaar geleden

Wij hebben er ook zo een... Hij zit nu schijnbaar in zijn terrible two's, maar ik merk er weinig van... Het contrast is vooral heel groot naast andere kinderen. Ons kind praat keurig, vraagt alles netjes, kan goed zelf eten (ik zweer het, ik verzin het niet) Kan rustig een half uurtje iets voor zichzelf doen en slaapt elke nacht door tot 8.30/9 uur. Hij huilt alleen als er echt iets is, Ik verbaas me er echt over hoe makkelijk hij is. Ik kan ook niet geloven dat dat helemaal door ons komt, zal ook karakter zijn, maar het komt volgens mij ook echt door de rust en regelmaat die wij hem bieden en door de dingen voorspelbaar te houden en hem niet te overprikkelen... Maar het komt vooral ook door zijn heerlijke zelf:)

8 jaar geleden

Wat een heerlijk verhaal. Wij zijn 3 juli de trotse ouders geworden van Djayden & Fayline (ja, een tweeling) en het is elke dag een feestje. Het zijn zulke lieve, tevreden en relaxte kindjes. Ze zijn nu 17 weken en sliepen al bij een paar weken door. Nu gaan ze al een aantal weken om 19.30 slapen en worden smorgens om 7.00 / 7.30 weer wakker. Iedereen vraagt: wel druk zeker een tweeling? Nou nee, nog niet! Dat zal wel komen als ze gaan kruipen zeggen we dan. Bij ons dus geen slapeloze nachten en wallen onder onze ogen. We genieten echt met zn vieren.

8 jaar geleden

Heb je goed verwoord! En ja lekker niet naar anderen luisteren! !!!

8 jaar geleden

Wat ben ik blij om jouw blog te lezen. Wij hebben momenteel nog 1 kindje. Maar hij is inderdaad ook zo perfect dat ik bang was dat een tweede wel heel veel problemen zou moeten geven. Toch willen we heel graag nog een tweede erbij en nu weet ik dat er toch nog hoop is dat deze misschien wel mee gaat vallen! Hoe dan ook, makkelijk of niet, je liefde voor deze kleintjes is zo groot dat hoe ze ook zijn, je ze voor geen goud meer zou willen missen! :D