Snap
  • Baby
  • post

Tips voor het doorslapen?

Mijn dochter Charlotte van vijf maanden slaapt heel slecht.

Hebben jullie tips voor het doorslapen van mijn dochtertje?

Het is heel normaal dat mijn dochter van vijf maanden nog niet doorslaapt. Ik hoor van veel mensen dat het erg kan verschillen wanneer je kindje doorslaapt. Afgelopen nacht is Charlotte elk uur wakker geweest. Ze heeft vanaf woensdag koorts gekregen. Er is een tandje doorgekomen en daar heeft ze koorts van gekregen.

Ik was aan een kant heel blij dat ze vannacht toch wat meer heeft gedronken. Toch was ik vandaag ontzettend moe omdat ik bijna niet had geslapen. Sowieso slaap ik heel weinig omdat Charlotte zich normaal gesproken twee a drie keer en soms vier keer per nacht meldt.

Ik heb mijn vriendin al om advies gevraagd omdat haar dochter heel slecht sliep toen ze klein was. Ze zei veel structuur aanhouden. Dat doe ik al. Ik breng haar op tijd naar bed. Ik probeer haar ritme van de dag ook heel erg aan te houden. Ik geef haar op tijd eten. Ik geef aan wanneer ik wat ga doen en ik benoem de dingen.

Zijn er meer moeders waarvan hun zoon of dochter slecht sliep toen ze nog heel klein waren. Wat heb je toen gedaan? En heeft het geholpen? Alvast bedankt!

7 jaar geleden

Hoi Helga, ik zag toevallig dit voorbijkomen. Onze zoon was ook ruim 1 jaar toen ik die nachtvoedingen ook zat was. Ik ben begonnen met 30 cc (dus de warde van 1 schepje flesvoeding) in zijn nachtvoeding af te bouwen. Als hij nog dorst/honger had kon hij het aangevuld krijgen met water. Dat ben ik langzaam gaan afbouwen. Het heeft even tijd gekost en veel overtuigingskracht meer het is uiteindelijk gelukt. Het is ook heel belangrijk om duidelijk te maken dat je echt niet meer hebt. Onze zoon heeft vanaf zijn 10de dag kv moeten krijgen. Mocht je nog zelf voeden zou ik gaan kolven en hem aan de fles laten wennen. Als je er helemaal door heen begint te zitten en de contacten zijn goed met het cb overleg dan met hun wat je zou kunnen doen. Ik weet ook niet of je man/partner een keer de nachtvoeding kan overnemen een keertje? Soms is 1 of 2 keer in de week al heerlijk om even bij te komen. Heel veel sterkte met dit alles.

7 jaar geleden

onze dochter van anderhalf slaapt nu nog niet door ,heeft nog steeds het baby ritme ,wat we ook proberen niks helpt tips zijn welkom

10 jaar geleden

Bedankt voor jouw reactie!

10 jaar geleden

Mijn kindje sliep na 6 maanden ook nog niet door en kwam om de 3 uur terwijl hij geen voedingen meer nodig had. Ik stond echt op instorten toen omdat ik ook weer moest werken en dat zonder enige slaap! Toen kreeg ik een gouden tip van een andere moeder: laten doorhuilen een paar nachten, dan snappen ze vanzelf dat er 's nachts niemand meer komt om te troosten en dat 's nachts is bedoeld om te slapen. Natuurlijk niet doen als het kind ziek is, dat spreekt voor zich. Maar die van mij was niet ziek. Ik had er een hard hoofd in en vond het vooral zielig voor mijn kindje om hem de hele nacht te laten huilen maar probeerde het toch maar, was tenslotte ten einde raad.... Het duurde 4 nachten waarin hij huilde, soms huilend weer in slaap viel, maar ik ging niet naar hem toe. Natuurlijk lag ik deze 4 nachten ook wakker maar het was gewoon doorzetten. En wonder boven wonder sliep hij bij nacht 5 de hele nacht door en de nachten erop ook gewoon. Heerlijk was dat, het is misschien niet leuk om te doen maar bij mijn kind heeft het echt geholpen. Je moet het wel aankunnen natuurlijk, sommige kunnen hun kind niet laten huilen en gaan toch weer kijken, dan werkt het niet. Je zou het kunnen proberen, bij mij heeft het echt geholpen, maar dat moet je zelf weten! Heel veel succes!!