{{ message.message }}
{{ button.text }}

Heb ik mijn kindje nu al verpest?

“Het is zo’n gemakkelijk, tevreden kindje. Zorg dat je haar niet verpest.” Dat is wat de kraamzorg tegen mij zei. Heb ik haar nu al verpest?

Afbeelding blog 'Heb ik mijn kindje nu al verpest?' Achtergrond blur afbeelding

“Het is zo’n gemakkelijk, tevreden kindje. Zorg dat je haar niet verpest.” Het kan ook zijn geweest dat ze zei: “Zorg dat je dat zo houdt.” Haar precieze woorden weet ik niet meer, maar de strekking ervan ben ik niet vergeten en spookt nog geregeld door mijn hoofd. Want zodra de kraamzorg de deur achter zich sloot, begon dochterlief te huilen. En te huilen. En te huilen. Wat deed ik fout?

Mijn dochter sliep weinig en huilde veel. De mevrouw van het consultatiebureau kwam na een week langs en kwam tot de conclusie dat mijn baby’tje doodmoe was. Niet gek, want ze sliep erg weinig. We dachten aanvankelijk dat dat het probleem was: oververmoeidheid en niet in slaap kunnen komen. Dus we gingen vanalles proberen om mijn dochtertje te helpen bij het in slaap vallen. Mocht het in bed niet lukken, dan maar in een draagdoek. En zo liep ik uren met haar rond…

Maar mijn dochtertje bleef huilen. Dus misschien was er wel iets anders aan de hand? Misschien waren het wel darmkrampjes en kon ze daarom niet slapen. Infacol gekocht, maar dat baatte niet. Het arme schepsel raakte helemaal verstopt en huilde alleen maar meer. Ik heb zelfs een magnetiseur ingeschakeld. Ook hij was van mening dat darmkrampjes de oorzaak waren van haar gehuil en hij zou het kunnen verhelpen. Ook dat leek weinig te helpen. Alleen door haar als een ‘aapje’ op mijn arm te dragen werd ze rustig. En zo liep ik uren met haar rond…

Pas na drie maanden werd het gehuil minder. De darmkrampjes leken minder te worden, maar een ritme qua slapen was er nog totaal niet. Ook dat leverde weer heel wat gestress op. Nu is ze inmiddels bijna elf maanden en krijgt ze driftbuien. Soms wil ze alleen maar gedragen worden, dan weer wil ze niet eten. Het gaat vrijwel nooit gemakkelijk, vrijwel nooit van een leien dakje. Waar ligt dat aan? Ik had toch zo’n gemakkelijk en tevreden kindje, aldus de kraamzorg. Of heb ik haar nu al verpest?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je