Snap
  • Baby
  • post

hazeslaapjes

Mijn jongste dochter Fenna is bijna 4 maand. ’s Nachts slaapt ze prima, (ok ze komt nog wel 1 of 2x per nacht, maar dat vind ik helemaal niet erg.) maar overdag heeft ze van die hazeslaapjes van een kwartier tot 30 minuten. Hier heeft ze echter geen genoeg aan met het gevolg dat ze dus heeeeeel jengelig wordt. Niets is dan meer goed. Het enige wat madame dan wil is rond gedragen worden en dat wordt op een gegeven moment gewoon echt zwaar. Ik krijg last van mijn arm, maar vooral ook van mijn rug. Bovendien kom ik hierdoor ’s middags bijna nergens aan toe omdat ik de hele dag met een baby op mijn arm rond loop en dat terwijl mijn oudste dochter mij ook gewoon nodig heeft.

Ik heb al van alles geprobeerd, wiegen in de kinderwagen, blokje om, boven op bed, laten huilen, maar niets helpt. Natuurlijk valt ze uiteindelijk wel in slaap, maar ze is er zo snel weer en heeft daar niet genoeg aan, want al snel begint het van voor af aan. Mijn oudste had dit ook wel over haar als baby.

Soms denk ik dat ik iets fout doe, maar wat dan? Vaak denk ik dat het gewoon aan het type kind ligt en dat de mijne gewoon net zo eigenzinnig zijn als hun moeder. Toch sliep ik wel altijd goed, als ik mijn moeder mag geloven.

Dus moeders hoe zorgen jullie ervoor dat jullie kindje ook overdag voldoende slapen dus voor langer dan een uur of zo. En moeders met hetzelfde probleem, lees lekker mee, reageer en laten we elkaar een beetje steunen

10 jaar geleden

Heel herkenbaar. Onze kleine meid zal nooit een slaper worden, maar nu bij 10 maanden gaat het wat beter. Bij ons meisje kwam het ook wel door de buik. Ze was heel winderig en werd om het kwartier wakker. Minder flessen en infacol heeft geholpen. Wel even een oaar weken proberen. Het kan ook komen doordat je kindje misschien fruit is gaan eten, dat gist. Ook dan helpt infacol en fijn gemalen beschuit door het fruit en even in laten trekken. Dat zorgt er voor dat het minder snel de darmen in gaat. Waardoor je kindje mogelijk ook een rustigere buik heeft. Als dat misschien dde oorzaak is. En denk aan KMA. Sterkte!

10 jaar geleden

mijn dochtertje nu bijna 3 had precies het zelfde overdag hazenslaapjes van 20 min of 15 min ..ik dacht dat ik langzaam gek werd, ook rond de 4/5 maanden oud. wij hebben toen een een week of 2 drankje van de dokter vogel volgens mij 2 druppels in de fles op advies van de kinderarts om in een rime te komen van slapen want dat had mij dochtertje ook niet .. het was geen wondermiddel want het duurde nog 3/4 dagen maar op een gegeven moment had ze een lekker ritme te pakken en sliep ze voor haar doen lang 1.5 tot 2 uur dus ja en dan af en toe wel effe lekker laten huilen worden ze ook lekker moe van ..ik weet dat het huilen soms door merg en been kan gaan maar sterk in je schoenen staan en suc6

10 jaar geleden

Zo'n meisje hebben wij hier ook gehad. 's Nachts sliep ze als een roosje, we kregen haar zelfs niet wakker voor de laatste fles. Maar overdag slapen ho maar. Ik ben toen eens gaan kijken wat ze eigenlijk deed. En merkte al heel snel dat ze zichzelf steeds wakker sloeg met haar armen en haar benen. Hierdoor kwam ze dus niet aan haar slaap toe, terwijl ze wel moe was. Ik kreeg van het CB toen het advies om in te bakeren. Ik heb dit twee dagen geprobeerd,maar ze heeft alleen maar gegild. Heel hard en heel erg in paniek. Ze wurmde zo erg dat ze het voor elkaar kreeg om een arm steeds los te krijgen. Dat hielp dus voor geen meter. Als ze bij ons lag dan lag ze het liefste op haar buik. Mijn moeder zei toen waarom leg je haar niet op haar buik in bed. Ahhh nee echt niet veel te eng. Nouja zei ze jullie sliepen ook altijd op jullie buik. Na nog een week aangemodderd te hebben heb ik het toch maar geprobeerd. Ik vond het doodeng hoor en ben ook elk kwartier gaan kijken. Maar ze sliep zelfs 2 tot 3 uur achter elkaar. Heerlijk!!! Ze slaapt nu nog steeds op haar buik en is inmiddels 5. Toen onze zoon geboren werd hadden we hetzelfde probleem. Hij lag met 4 weken al op zijn buik te slapen en ook bij hem werkte het perfect. Ik weet dat buikslapen niet de voorkeur heeft van de meeste mensen,maar bij onze kids hielp het super. Ik wens je veel succes!