Snap
  • Baby
  • post

Hazenslaapjes niet genoeg..

Onze kleine man rust niet lekker uit van z'n hazenslaapjes.

Onze kleine man is alweer 6,5 maand. Behalve slecht inslapen, doet hij ook nog eens 3 hazenslaapjes van 30-45 minuten elke dag. Met een beetje geluk pakt hij af en toe eens een uurtje.

Zodra hij wakker wordt, zit hij gelijk weer druk in zijn oogjes te wrijven, te gapen, meneertje is gewoon helemaal niet lekker uitgerust. Niet zo gek ook, want het is een wervelwindje en die energie moet toch ergens opgeladen worden. Hij is vervolgens alleen met geen mogelijkheid meer in slaap te krijgen.

Ook 's nachts slaapt hij nog steeds niet lekker door. En dan heb ik het niet over 12 uur achter mekaar, maar de meeste nachten haalt hij ook 5 uur achter mekaar niet. En je weet wat ze zeggen: hoe slechter een baby'tje overdag z'n rust krijgt, hoe slechter het slaapt 's nachts, en dat zou best weleens waar kunnen zijn hier..

Hij is vaak met moeite 3 uur wakker tussen 2 slaapjes door, dus van 3 naar 2 slaapjes gaan lijkt me ook nog wat vroeg. Is dit een bekend verschijnsel misschien? Hij doet het al best een tijd, maar de laatste 2 maanden standaard. Las op internet iets over dat hij aan het regelen is dat hij van 3 naar 2 slaapjes gaat, maar ik zie na 2 maanden "regelen" nog geen enkel verschil. Arme ventje zit maar te gapen en te jengelen, maar weer lekker slapen, ho maar.. Weet niet zo goed wat ik ermee aan moet eigenlijk. Sommigen zeggen: sommige baby's hebben nou eenmaal weinig slaap nodig, maar dat lijkt me hier niet het geval, omdat hij echt nog steeds moe is als hij wakker wordt..

Lijkt dit op een bekende periode misschien? Of kan het komen doordat het zelf een wervelwindje is en geen rust in z'n gat heeft?

10 jaar geleden

Ja zeker, maar ze sliep of heel kort, of kreeg haar niet het bed in. Wandelen helpt en rustig een boekje lezen.

10 jaar geleden

Maar was jouw dochter dan ook de hele tijd moe tussendoor en in d'r oogjes wrijven en jengelig?? Als hij uitgeslapen en vrolijk zou zijn, zou ik me er geen zorgen om maken, maar hij is de hele tijd moe en jengelig...

10 jaar geleden

Hier is het nooit anders geweest! Ons meisje heeft op zijn best 12 uur van de 24 geslapen. Ze is nu een. En haalt nog maar 10/24 sommige kinderen hebben dat nou eenmaal.

10 jaar geleden

onze meid sliep toen ze 6maanden was alleen nog maar tussen de middag, rond half 1 tm 3u en dan vanaf 7u savonds de hele nacht met doorslapen. Misschien is ie er aan toe om minder vaak maar wel wat langer te slapen bijv. 2x een uur ipv 3x half uur?