Snap
  • Baby
  • Voeding

Hapjes voorbereiden, wat een werk!

Mijn baby gezond laten eten is mega belangrijk, maar het kost ook flink wat tijd merk ik. Het liefst maak ik een lekker vers hapje elke dag.

In theorie blijkt (helaas) toch dat ik drie keer in de week grijp naar een kant en klaar potje voedsel. Deze blijken tegenwoordig helemaal niet zo slecht te zijn maar dat terzijde...

Het moet toch kunnen? Dagelijks een blender hapje bereiden? Ik werk, sport en heb veel gezellige vrienden maar dat er echt geen tijd voor is kan bijna niet.

Nou mama's ik heb een creatieve oplossing gevonden haha: voorbereiden en invriezen...

Klink als een open deur maar wel een hele fijne open deur wat mij betreft ;) Elke zondagmiddag doen mijn vriend en ik de grote boodschappen, voor de hele week. Afgelopen zondag bedacht ik dat het voorbereiden in tupperwear bakjes misschien wel handig kan zijn. Zo gezegd zo gedaan. Ik ben appels gaan schillen, brocoli koken, worteltjes geschraapt en gekookt en zo door.... Vervolgens alles verdeeld (nog niet geblend) in de bakjes en ingevroren.

Elke avond pak ik een bakje uit de vriezer en zet deze in de koelkast. Rond het middaguur gooi ik alles in de blender en klaar!

We zijn pas een week aan het uitproberen maar ik ben overtuigd, het scheelt zoooo veel tijd! Vooral het blijven opletten tijdens het koken van groente en zo vindt ik lastig. Nu is het in een minuutje gepiept.

(Hoe) krijgen jullie het voor elkaar dagelijks een gezond prakje/papje voor te schotelen?

8 jaar geleden

Ik kook ook zelf voor mijn zoontje aangezien het voor hem niet te doen is een kant en klare potje. Hij is allergisch voor koemelk, appel, kippeneiwit en nog een aantal dingen en er zit altijd wel iets in die potjes waar hij niet tegen kan. Ik kook in 2 hele dagen een hele vriezer voor hem vol ik stop het in lege olvarit potjes dan heb k gelijk de juiste portie voor hem. Het is wel even 2 dagen volk op koken maar daar kan hij lang mee vooruit

9 jaar geleden

Perfecte manier van werken. En toch blijft het in het einde nog steeds vers, want je hebt het meteen ingevroren. Zelf gaven wij nooit iets gepureerd en altijd in stukken. Dus als wij wortelen aten dan kreeg dochterlief gewoon een wortel in der handjes en smulde er van. Waardoor het voor ons minder werk was.

9 jaar geleden

ik ben pas net begonnen met Nino's eerste hapjes maar ook ik vries in. Ik kwam er ook achter dat elke dag iets voorbereiden veel werk is. Ik vries het in een ijsblokjesvorm in zodat ik hele kleine porties kan ontdooien, Nino eet immers nog maar minuscule beetjes.