{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hallo sprong, waar is mijn zoontje gebleven?

Precies, ik ben hem even kwijt. Hij kruipt hier wel rond, maar het vrolijke mannetje wat we terug hadden na ons bezoek aan de Osteopaat heeft plaats gemaakt voor een ander kindje. Wat hier aan de hand is? Maak kennis met sprong 8!

Afbeelding blog 'Hallo sprong, waar is mijn zoontje gebleven?'

Bij de oudste heb ik zijn sprongen bijgehouden door het ‘Oei, ik groei’ boek. Ik vond het fijn om te lezen dat zijn humeur te maken had met de ontwikkeling. Een fijn handboek voor wanneer je als kersverse mama in de babywereld beland bent.

De oei-ik-groei app

Je kunt aansluitend op het boek een app downloaden waarmee je precies in de gaten kunt houden wanneer je kindje in een sprong zit. Super handig als je het mij vraagt want dan ben je een beetje voorbereid en weet je waarom hij wellicht hangerig/huilerig is.

Afbeelding blog 'Hallo sprong, waar is mijn zoontje gebleven?'

Zoals je hierboven kunt zien zitten wij in sprong 8. Gelukkig kreeg ik een alarm via de app en kan ik het nu plaatsen hoe hij zich gedraagt. Ik heb even teruggekeken naar vorig jaar toen ik met de oudste in hetzelfde schuitje zat. Ook toen had ik constant een kindje aan m’n been hangen en vroeg ik mezelf nog af hoe ik dat ging doen als ik er een tweede bij had. Nu dus…

Van engel naar bengel

Ons vrolijke mannetje is nu even veranderd in een kleine bengel ? Hij is erg aanhankelijk, zodra ik hem op til en ermee wandel is het goed. Ga ik zitten met hem op schoot dan is hij het er duidelijk niet mee eens. Hij wil constant vermaakt worden en daar is de oudste het weer niet mee eens. Hij wil ook aandacht en is het niet op de positieve manier dan maar op de negatieve. Kortom, het is hier in huis totaal niet saai op het moment.

Een “sprongetje” is niet bij iedereen bekend

Als mensen vragen wat er aan de hand is dan zeg ik dat hij in een sprongetje zit. Ik merk dan dat niet iedereen de sprongetjes kent en word wel eens raar aangekeken. Omdat ik me er bij de oudste in verdiept heb weet ik dat het over het algemeen grotendeels klopt met de leeftijd en overeenkomt met de veranderingen in het gedrag. Dus voor mezelf weet ik waar we mee te maken hebben en dat er niets anders aan de hand is.

Vorig jaar hebben we het ook meegemaakt en het waait weer over gelukkig. Dus nu voor deze mama even doorbijten, veel knuffelen en proberen om rustig te blijven. Dan kunnen we met z’n allen het mooie weer tegemoet gaan en hierna voorlopig even zonder “sprongetje”.

Herken jij de 11-maanden sprong en waaraan kon jij merken dat er wat veranderde? Ik ben benieuwd wie het ‘Oei, ik groei’ boek en/of de app ook gebruikt heeft!

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je