{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hallo krampjes, daar zijn ze weer...

Nino had best wel veel krampjes de eerste weken/maanden van zijn leven. Helaas lijkt Zosja deze krampjes net als Nino ook te hebben.

Afbeelding blog 'Hallo krampjes, daar zijn ze weer...' Achtergrond blur afbeelding

Wat hebben we toen bij Nino veel dingen uitgeprobeerd. Behalve de krampjes was Nino een voorbeeldige baby. Hij huilde niet veel, sliep goed en al best snel sliep hij ook goed door, at goed en was vrolijk. Alleen de vervelende krampjes zorgde ervoor dat hij niet altijd happy was. We hebben het homeopathische spul Cinababy geprobeerd en de gewone variant Infacol, we hebben uren met hem rondgelopen, hem over zijn buikje geaaid en met zijn benen gefietst, na elke voeding lang geklopt zodat hij zou boeren en ik heb een babymassage cursus met hem gedaan. Echt helpen deed niks maar uiteindelijk is er hij over heen gegroeid.

Bij Zosja is het eigenlijk niet heel anders. Ze is een rustige baby die goed drinkt en niet snel hard huilt maar je merkt dat ze het echt niet fijn vind om op haar rug te liggen, ze piept dan veel en je ziet aan haar hoofdje dat ze echt pijn heeft in haar buik. Zo zielig. We hebben haar dan ook veel vast en moeten haar 's nachts na een voeding vaak echt in slaap wiegen op onze lichamen voordat we haar neer kunnen leggen. Ook bij Zosja zijn we dan al begonnen aan de uitprobeer fase wat zou kunnen helpen maar ik heb er een hard hoofd in. De Cinababy ligt alweer in de la en is ingeruild voor de Infacol. De babymassage cursus nummer twee staat al ingepland maar daar moeten we nog even op wachten omdat ze wel minimaal 6 weken oud moet zijn en verder probeer ik haar gewoon zoveel mogelijk te helpen door met haar beentjes te bewegen, over haar buikje te aaien en haar recht op te houden. 

Morgen komt het consultatiebureau op bezoek en ik ben benieuwd of zij nog een tip hebben die wij over het hoofd hebben gezien. Misschien heeft hier nog iemand een gouden tip, wat deden jullie om de krampjes tegen te gaan?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Baby

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je