{{ message.message }}
{{ button.text }}

Grote beslissingen

Gelieve niet op FB te plaatsen. Mijn schoonmoeder is aangehouden, voor het feit dat ze aan onze deur stond te dreigen en zich ten opzichte van de politie niet kon beheersen.

Afbeelding blog 'Grote beslissingen ' Achtergrond blur afbeelding

Langzaam begint alles realiteit te worden. Terwijl mijn man onze kleine in badje doet om even rustig te worden na alle spanningen en hij tierend in het badje los gaat met zijn eendjes en visjes... zit ik nog even op de bank met de gordijnen dicht. Het is stil doodstil op het giechelen en schreeuwen van de kleine na. In vergelijking wat ons is overkomen kan ik alleen maar zeggen dat het rustig is.. niet in mijn hoofd maar wel in huis.

wanneer ik rustig probeer mijn hoofd op orde te krijgen en te relativeren hoe alles gegaan is gaat de telefoon. Het is een onbekend nummer. Ik besluit ondanks de hectiek en enige spanningen niet wetende wie er aan de lijn tevoorschijn komt op te nemen.

Een vriendelijke mannenstem ; dag mevrouw u spreekt met agent...... even slaat mijn hart over...
ik wil u laten weten dat wij zojuist overleg hebben gehad met de officier van dienst en de psychiater welke u schoonmoeder bezocht heeft. En willen graag een moment overleg met u. Een stemmetje in mijn hoofd zegt dat ik helemaal niet klaar ben voor overleg, en wetend uit mijn werkveld is er even geen reden om overleg uit te stellen omdat beslissingen genomen moeten worden. De agent begint rustig te vertellen dat mijn schoonmoeder voor een aantal uren vastgehouden kan worden , maar de officier van dienst toch vindt dat er aangifte gedaan moet worden gezien de doodsbedreigingen die mijn schoonmoeder gedaan heeft, de onbekende personen in de auto en ons verzoek tot een straat en contact verbod.
De agent aan de andere kant van de telefoon is kalm, legt het mij twee keer uit en informeert meerdere malen hoe het met mij gaat. Ik hoor mezelf antwoorden dat het wel ok gaat, stom wijf denk ik bij mezelf het gaat helemaal niet ok... maar goed... overleven is natuurlijk ook in deze situatie iets wat je moet doen. De agent vertelt dat mochten wij aangifte willen doen wij dit vanmiddag nog mogen komen doen, zodat de huidige officier van dienst het besluit kan nemen dat het straatverbod opgelegd kan worden.
Voor haar gedrag tenopzichte van de agent heeft de psychiater dit bestempeld uit nood/wanhoop en kunnen ze haar hiervoor niet langer vast houden.
Ik vraag de agent mij later terug te bellen. We hebben nog 3 uur voor het moment dat er tijd is voor onze aangifte..... ik hang op..... van boven hoor ik mijn man roepen, wie is dat aan de telefoon.
Ik besluit naar boven te lopen. De kleine man is inmiddels uit bad en papa kleed hem aan. Ondanks de situatie lijkt het de gewoonste zaak van de wereld te zijn dat het vol grappen en grollen gebeurd... ik geniet hiervan.
Wanneer we besluiten de kleine man een moment van rust te geven op zijn kamertje waar hij lekker zijn middag slaapje kan doen is hij in no time vertrokken. Wanneer we de kamer uit lopen vraagt mijn man wie er aan de lijn was, hij ziet vast de spanning op mijn gezicht... we moeten praten zeg ik tegen hem.

naar beneden lopend met lood in mijn schoenen bedenk ik me dat de vraag die ik moet stellen bizar is. Aangifte doen tegen eigen moeder hoe verzin je het.
Ik zet nog een bak koffie en ga aan de grote tafel zitten. Vragende ogen kijken mij aan....

Ik stel mijn vraag aan mijn man die het eerste in mij opkomt. Vindt je een straatverbod en contact verbod Nodig... Mijn man kijkt mij aan. En reageert resoluut.
Ja ze heeft het echt gedaan, de politie gaat dat vast en zeker opleggen ... ze zit toch voor de komende uren vast....

ik kijk naar de koffie beker op tafel... en besluit de boodschap van de agent op tafel te gooien..

voor het straat verbod moeten we aangifte doen, tegen je moeder. We hebben 3 uur de tijd om te beslissen. Doen we het gaan we vanmiddag heen.

het wordt stil aan de andere kant van de tafel...
de klok tikt op de achtergrond....
het antwoord laat op zich wachten.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je