Snap
  • Baby
  • Voeding
  • post

Gewone beker, tuitbeker, rietjes beker?

Drinkbekers, tuitbekers, gewone bekers, een fles... het is er allemaal. Maar wat is nu het beste voor je kind? 

Ik ben zelf al vroeg begonnen (5 maand) met drinken geven uit een plastic bekertje. Naar veel gesmeer en geknoei heeft mijn zoontje het nu (nu 11 maand) goed onder de knie en drinkt hij eigenlijk zonder te knoeien. 
Ik ben zelf niet zo gecharmeerd van de tuitbekers omdat daar, volgens onderzoekers, het mondje van je kind lui word omdat het weinig zelf hoeft te doen. Dus tuitbekers heb ik nooit gehaald, ik zag er ook niet echt het nut van in.
Nu zag ik een vriendin die haar dochtertje uit een rietjesbeker liet drinken. Het leek mij ook wel handig, vooral om drinken mee te nemen.
 
Vanmorgen heb ik ook maar een rietjes beker van Nuby aangeschaft. Ik heb hem mijn zoontje gegeven die eerst niet wist wat hij er mee aan moest. Het grote voordeel van de Nuby beker is dat hij anti lek is. Dus er kon lekker mee geklooid worden, zonder dat er een heel waterballet ontstond. Nog geen tien minuten later dronk hij onbewust een slokje. Vanaf dat moment kreeg hij de smaak te pakken. Heel stoer zit meneer met beide handjes om de beker heen geklemd te slurpen uit zijn nieuwe beker. Helemaal stoer! De drinkbeker gaat dus vanmiddag mee  in de luiertas gevuld met lekker drinken.

En jullie? Waar laten jullie je kleintje uit drinken?

10 jaar geleden

knap hoor dat hij al zo snel uit een gewoon bekertje drinkt. het is alleen maar goed alleen moet ik zeggen dat ik er het geduld niet voor heb met nog twee andere kinderen. Het is al zo'n knoeiboel aan tafel iedere keer na de maaltijd maar als je het kan zou ik hem gewoon uit een gewoon bekertje laten drinken. De rietjesbeker van nuby vind ik ook goed maar mijn zoontje blijft daardoor wel zijn tongetje rollen (net als bij een flesje) ik laat hem nu (2 jaar) wel uit een gewoon bekertje drinken maar als ik wegga of zo dan lekker een rietjesbeker.... gemakzucht ;-)

10 jaar geleden

ik snap het ;-) maar ja ze kan al zoveel dingen eerder voor haar leeftijd, ik vind het niet zo'n probleem dat het wat langer duurt voordat ze netjes uit een bekertje drinkt. En ja bij die van ons moet je er echt een beetje in bijten om hem 'open' te krijgen. Ik vind het maar een onding, maar misschien hebben we een ander modelletje ;-)

10 jaar geleden

Bijten in de Nuby? Hmm vreemd. Ik heb diezelfde rietjesbeker hier maar ik hoef er niet in te bijten. Het werkt dat je je mond moet sluiten voor er wat uit komt, anders zou hij gaan lekker als je hem op de kop houd. Ik denk ook niet dat een mondje snel lui wordt maar ik denk vooral dat het goed is voor de ontwikkeling om zelf te leren drinken en er 'moeite' voor te moeten doen.. Mijn mening natuurlijk/

10 jaar geleden

Dat is wel een goed idee, voor als mijn zoontje iets groter is. Om hem ZELLUF een beker te laten uitzoeken. Thanx voor de tip.